Meesterwerk ‘The Gentlemen’ komt terug als tv-serie

CREDITS: Foto: Screenshot The Gentlemen | Miramax

Het jaar 2020 begon met een klapper. De film The Gentlemen, geregisseerd door onze vriend Guy Ritchie, verscheen eerder dit jaar op het witte doek, en ook wij waren fan. Met een parel van een cast met onder andere Matthew McConaughey, Colin Farrell en Hugh Grant, was dit tot nu toe een van de beste films van het jaar. Voor de mede-liefhebbers onder ons, hebben we goed nieuws. De actie-comedy The Gentlemen wordt namelijk in een nieuw jasje gestoken voor TV!

Filmparel ‘The Gentlemen’ krijgt een tv-serie

Jazeker, je leest het goed. Minder dan een jaar geleden sinds de initial release, keert Guy Ritchie terug als schrijver en regisseur. Samen met de producenten die ook meewerkten aan The Gentlemen – Ivan Atkinson en Marn Davies – gaan zij de film als televisieserie terugbrengen naar het kleinere scherm.

The Gentlemen
Foto: Screenshot The Gentlemen | Miramax

Details

Veel details over het plot of de cast zijn nog niet bekend. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet of Matthew McConaughey terug zal keren in een van zijn flitsende pakken. Wat we wel weten, is dat de film The Gentlemen in eerste instantie was bedacht als een TV serie. Daarnaast, met Guy Ritchie aan het stuur, zal de boel vast wel goedkomen.

De film

Voor degenen die onder een steen hebben geleefd dit afgelopen voorjaar, leggen we de film The Gentlemen even kort uit. De film gaat over een Amerikaanse drugsbaas Mickey Pearson. Hij heeft jarenlang een wiethandel opgebouwd, maar besluit dat het tijd is voor iets nieuws. Vele geïnteresseerden liggen op de loer om het imperium over te nemen. Chantagepraktijken, bedreigingen, ontvoerigen en omkopingen volgen in deze film elkaar in een rap tempo op. Tijdens deze The Gentlemen zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel.

Guy Ritchie

Met de film The Gentlemen keerde Guy Ritchie na ruim twintig jaar terug naar waar het allemaal begon. In 1998 regisseerde hij namelijk Lock, Stock and Two Smoking Barrels en twee jaar later mocht hij ook Snatch op zijn naam zetten. In de tussentijd bewandelde hij ook nog twee minder gebruikelijke paden met zijn rol als regisseur van de films van Sherlock Holmes en Disneys Aladdin.