Kijkvoer: sportschoolguru’s proberen old school fitness-gear

In de sportschool vind je tegenwoordig de meest bizarre apparaten. Soms heb je geen idee wat je er allemaal mee kan en kun je wel een handleiding gebruiken. De sportschoolguru’s onder ons zullen hier vast anders over denken. Het is tenslotte hun tweede huis. De spullen van vroeger zou je nu niet zo snel meer gebruiken. Toch is de essentie wel hetzelfde, namelijk zo snel mogelijk spieren opbouwen. Maar of ze toen ook al zo goed werkte als nu is nog maar de vraag.

Deze bodybuilders proberen de gekste oude sportschoolspullen

Buff Dudes, een YouTube-fitnessduo, gingen op onderzoek uit. Het tweetal probeerde een aantal oude spullen en maakte hier een video van. De gekste apparatuur komt voorbij en deze gasten gaan die uitproberen om te kijken of ze vroeger ook een beetje verstand hadden van sport.

Buff Dudes

Buff Dudes zijn twee broers, Branden en Hudson White. Samen zijn ze gestart met de zogenaamde B.U.F.F. Movement, Beter Understanding Food & Fitness. Op hun YouTube-kanaal maken ze video’s over fitness en voeding die op een leuke manier te volgen zijn. Dit kanaal heeft ruim 2,4 miljoen abonnees, een flink bereik dus. Na het succes van de filmpjes zijn ze ook begonnen met een food blog en workout plans. Deze vallen onder de sportschoolguru’s dus. De Buff Dudes hebben dus oude spullen uitgetest, en dit zijn ze:

1. Twist ‘N Tone – Vanaf 00:30

Dit apparaat bestaat uit twee vierkantjes op elkaar, deze kunnen op elkaar draaien. Je gaat op het vierkant staan en draait met je lichaam om zo je spieren trainen. De Buff Dudes zijn hier niet zo enthousiast over. Weinig inspanning zorgt voor weinig resultaat.

2. Belly Belt – Vanaf 02:40

De Belly Belt is een opblaasbare gewichtsriem. Het zou moeten helpen om sneller van je vet af te komen. Het voelt meer als een belemmering dan als hulpmiddel volgens deze gasten. Een no go dus.

3. Gerry Philbin’s Instant Gym – Vanaf 04:25

Een kleine sportschool in een doosje die je overal mee naar toe kan nemen. Klinkt ideaal, maar of het ook echt werkt moet nog maar blijken. Nee, het gevat geen gewichten of andere typische sportschool dingen. Brandon zegt hierover het volgende: “It’s kind of like a kid’s game where you want to keep the tension on there. As for the contraction of the muscles, there’s not a lot.”. Leuk speeltje dus, maar zeker geen complete sportschool in een doosje.

4. Miracle Body Lift – Vanaf 06:00

De dames van de Buff Dudes hebben ook een item getest. De Miracle Body Lift is een stukje plastic wat je hoog tussen je bovenbenen plaatst als een soort zadel. Het is flexibel waardoor je met je bovenbenen het plastic naar binnen kan duwen en het weer terug veert. Het voelt alsof er iets gebeurt met je spieren, toch vinden de dames het een flinke flop.

5. Torso Trimmer – Vanaf 06:45 

Klinkt bruut. Is het in werkelijk iets minder. Het zijn eigenlijk een paar stukjes touw aan twee katrolletjes. Het oogt goedkoop en dat blijkt ook uit de kwaliteit. Dit vintage item breekt al na binnen no-time. “You wonder how many people bought this thing and used it. But I guarantee they probably did’t get a lot of results.” zeggen de mannen. Wederom een teleurstelling dus.

6. Thigh Blaster – Vanaf 08:45 

De Thigh Blaster is een apparaat dat fungeert als soort vering tussen je dijbenen. Deze moet elke keer naar binnen worden gedrukt en veert vanzelf terug. Zo kun je deze spieren trainen. De dames bestempelen dit apparaat als mislukking. Als je het ziet begrijp je wel waarom.

7. Relax-I-Cizor – Vanaf 09:40

Een machine die je spieren doet laten ontspannen. Klinkt eigenlijk vrij goed. In werkelijkheid doet het vrij weinig. Voor de verandering, worden de mannen ook van dit stukje uitrusting niet heel enthousiast. Je kan beter een spa pakken om je spieren te laten ontspannen.