Zo staan de meest talentvolle acteurs uit 2010 er nu voor

CREDITS: Screenshot The Fighter | Paramount Pictures

We gaan even terug in de tijd. Om precies te zijn naar het jaar 2010. Het jaar waarin het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, werd geopend en Steve Jobs de eerste iPad introduceerde. Je hoort het je oma vast vaak genoeg zeggen, maar wat gaat de tijd toch ongelofelijk snel.

Zo staan de meest talentvolle acteurs uit 2010 er nu voor

Omdat de tijd zo snel gaat, zijn wij eigenlijk wel benieuwd naar hoe het met de veelbelovende acteurs uit die tijd gaat. We hebben een aantal acteurs geselecteerd die tien jaar geleden te boek stonden als zeer talentvol. Ze hebben een plaats in ons rijtje gekregen op basis van het aantal prijzen dat ze in 2010 wonnen of op basis van een hoofdrol die ze hebben gespeeld in dat jaar. een brute film. Want wees eerlijk, we zijn toch allemaal wel nieuwsgierig wat er met die mannen is gebeurd.

Jesse Eisenberg | The Social Network

De Amerikaanse acteur Jesse Adam Eisenberg begon zijn carrière met de film Lightning: Fire from the Sky in 2001. Hierna heeft hij in meerdere films gespeeld. Maar het jaar 2010 was echt zijn jaar. Voor zijn rol als Mark Zuckerberg in de biografische film The Social Network werd hij genomineerd voor een Oscar, Golden Globe en een BAFTA Award.

In de jaren hierna heeft hij in vele verschillende films gespeeld, zoals Now You See Me en Batman vs. Superman. In 2018 debuteerde hij als producer met de documentaire The World Before Your Feet. Dat gaat over de missie van de 37-jarige Matt Green om door elke straat van New York te wandelen. Na zijn grote doorbraak in 2010 is Eisenberg ook begonnen met het schrijven toneelstukken. Good job!

James Franco | 127 Hours

Acteur, regisseur, producer en schilder. James Edward Franco is het allemaal. Eind jaren ’90 begon hij aan zijn acteercarrière in de televisieserie Freaks and Geeks. Hierna werd hij als snel internationaal succesvol door zijn rol in Spider Man. Maar in het jaar 2010 werd hij voor de ene naar de andere prijs genomineerd. Voor zijn rol in de film Howl werd hij voor zowel een Oscar als een BAFTA Award genomineerd. Voor zijn hoofdrol in de biografische film 127 Hours is hij ook genomineerd voor een Oscar, Golden Globe en Critics’ Choice Award.

In 2014 opende Franco zijn eigen acteerschool die in 2017 ook weer op slot moest door een aantal aanklachten voor seksueel misbruik. Franco speelt ondanks zijn aanklacht nog steeds in vele films zoals Planet of the Apes, The Interview en The Disaster Artist.

Colin Firth | The King’s Speech

Colin Andrew Firth is de derde in het rijtje van talentvolle acteurs. De Engelse acteur die we allemaal wel kennen door zijn legendarische rol in de film The King’s Speech. Voor deze rol kreeg hij de Oscar beste mannelijke hoofdrol en een Golden Globe voor beste acteur. En laat dit nou net het jaar 2010 zijn, waarin hij ook een ster kreeg op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Daarnaast kennen we de acteur natuurlijk van films zoals Love Actually, Bridget Jones, Kingsman: The Secret Service en 1917. Je kan dus wel zeggen dat deze acteur na het jaar 2010 nog niet klaar was met zijn carrière. Hoewel er een paar grijze haren zijn bijgekomen gaat hij nog steeds steady.

Jaden Smith | The Karate kid

Leren vechten om indruk te maken op een meisje. Dat is waar Jaden Smith als jong mannetje in de film The Karate Kid voorstond. Maar hiervoor maakte hij al eerder zijn filmdebuut. In de film The Pursuit of Happyness speelde hij het zoontje van Chris Gardner, gespeeld door Will Smith. Inmiddels heeft Jaden zijn eigen kledinglijn en heeft hij twee albums uitgebracht, Syre en Erys.

https://www.instagram.com/p/B_fYFVijX0x/

Christian Bale | The Fighter

Christian Charles Philip Bale is misschien wel de meest succesvolle acteur uit dit rijtje. In heel zijn carrière heeft hij meer dan 35 prijzen mogen ontvangen. Zo ook voor zijn bijrol in de film The Fighter, hiervoor mocht hij zowel een Oscar als een Golden Globe ophalen. En je zal vast niet kunnen raden in welk jaar dat was. Natuurlijk kennen we hem ook als de eerste niet-Amerikaan die Batman speelde. Met al een hele waslijst aan films waarin hij gespeeld heeft, mocht hij vorig jaar ook nog de hoofdrol spelen in de biografische sportfilm Ford v Ferrari. Samen met andere bekende acteurs zoals Matt Demon en Caitriona Balfe.

Bale heeft voor vele rollen gedurende zijn carrière een heftige transformatie moeten ondergaan. Zo woog hij ooit 55 kg voor de film The Machinist en moest hij in 2018 20 kg aankomen voor zijn rol in Vice. Hij mag dan op leeftijd zijn, wij zijn nog steeds erg benieuwd in wat voor films we hem nog gaan zien.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…