Eindbaas Tom Hardy komt met zijn serie Taboo naar Netflix

CREDITS: Screenshot Taboo | BBC

Tom Hardy heeft een indrukwekkend resumé aan keiharde films en series. Eén van zijn genadeloze series: Taboo. En laat deze nou net naar Neflix komen. Dus heb je Peaky Blinders ondertussen helemaal uitgespeeld en wil je door met iets nieuws, maar met dezelfde vibe? Dan komt Taboo speciaal voor jou naar Netflix. Het eerste seizoen verschijnt op 11 maart.

Serie met een verhaal

Tom Hardy speelt in deze serie de rol van avonturier James Delaney, die net twaalf jaar in de wildernis van Afrika heeft doorgebracht. Als zijn vader overlijdt, keert hij terug naar Engeland. Dit speelt zich af in het jaar 1814, tijdens de oorlog tussen Engeland en de VS. Eenmaal terug in zijn home country neemt hij de ruilhandel van zijn vader over. Hierdoor wordt hij geconfronteerd met zware concurrentie en de overheid.

serie, Eindbaas Tom Hardy komt met zijn serie Taboo naar Netflix
Screenshot Taboo | BBC

Steven Knight does it again

Na zijn succes Peaky Blinders schreef Steven Knight dus de serie Taboo. Hij krijgt het steeds voor elkaar het snoeiharde Britse arbeidersleven spectaculair neer te zetten. Peaky Blinders mag zich dan een eeuw later afspelen dan Taboo, de feeling die Steven Knight weet te creëren is vergelijkbaar en daarnaast, laten we eerlijk zijn, gewoon steengoed. Overigens heeft Tom Hardy zelf meegeschreven aan het verhaal van Taboo, samen met zijn vader Chips. Steven en Tom kenden elkaar al, Tom verscheen namelijk kort in Peaky Blinders.

Dus… Verkocht? Zo ja, make sure dat je volgende week klaar zit voor het eerste seizoen van deze brute serie.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…