Schrijvers van Stranger Things delen opmerkelijke teaser van S5 via X

CREDITS: Netflix Media Center

Het duurt al een tijdje voor we het nieuwe seizoen van Stranger Things mogen aanschouwen. 

Sterker nog, in de tussentijd is er al een gehele theaterversie van de serie uitgekomen. En dat terwijl er nog altijd niet bekend is wanneer het nieuwe seizoen van Stranger Things eindelijk uitkomt. Man, man, man. Ons geduld wordt in ieder geval flink op de proef gesteld. 

Eerste scÈne van nieuwe seizoen Stranger Things al onthuld

Gelukkig schijnt er een héél klein beetje licht aan het einde van de tunnel. Mede mogelijk gemaakt door het officiële X-account van de schrijvers van Stranger Things. Afgelopen week deden zij namelijk een tweet de deur uit waarin de openingsscène van het nieuwe seizoen onthuld wordt. Season 5. Chapter 1. Scene 1.” Zo luidt de tweet, waarna een afbeelding te zien is van het script van de eerste scène.

Het script ligt redelijk in lijn met de vorige seizoenen van Stranger Things: ‘Darkness. The sound of COLD WIND. GROANING TREES. And…. A CHILD”S VOICE. Singing a familiar song!’ Dat klinkt in ieder geval lekker duister, onheilspellend en onvoorspelbaar. Precies waarom we zo van Stranger Things houden.

Speculaties over nieuwe seizoen zijn al begonnen

Het is misschien niet de grootste teaser ooit, maar dat maakt voor heel veel liefhebbers van Stranger Things helemaal niets uit. Zij zijn na de teaser van de schrijvers meteen begonnen met druk speculeren over wat de openingsscène nou precies betekent. Bovendien vragen veel fans zich af wie het kind is dat aan het zingen is. Velen denken dat het gaat om Will in de ‘upside down’ wereld, die zijn liedje ‘Should I Stay or Should I Go‘ zingt. Afijn, wij laten de speculaties maar even voor wat het is.

Wanneer we erachter komen wat het script van de eerste scène nou precies betekent, is helaas nog onduidelijk. Wat ons betreft kan de release niet snel genoeg komen.

Stranger Things
Foto: Netflix Media Center