Stijliconen uit de 20e eeuw die je moet kennen

CREDITS: Science in HD - Unsplash

Door de jaren heen komen we wel eens eentje tegen die er verstand van had. Hij wist zich als geen ander te allen tijde tijdloos en stijlvol te kleden. Of het nu ging om perfect maatwerk of de attitude waarmee deze stijliconen de outfits droegen, sommige mannen hadden het gewoon, een onbetwistbaar gevoel voor stijl.

Dit zijn de grootste mannelijke stijliconen van de 20e eeuw

Ben je nog op zoek naar een beetje inspiratie voor je stijl van het nieuwe seizoen, dan zou het zonde zijn als we geen voorbeeld aan deze heren namen. Daarom sommen we ze even voor je op. Dit zijn de grootste mannelijke stijliconen van de twintigste eeuw.

Peter Beard

De dit jaar overleden Peter Beard volmaakte de robuuste look als geen ander. Of hij nu olifanten onderzocht in Kenia of apen fotografeerde op zijn Oost-Afrikaanse ranch, Peter wist wel hoe het werkte. Safari-chic zullen we maar zeggen.

https://www.instagram.com/p/BzOFFt1g1sJ/

Gianni Agnelli

Businessman en baas van Fiat Gianni Agnelli perfectioneerde de kunst van de imperfecties en bracht zijn moeiteloze Italiaanse stijl naar de rest van de wereld. Met zijn excentrieke looks creëerde hij een geheel eigen stijl door stukje bij beetje alle moderegels te doorbreken. A true original en zeker een van de stijliconen waar we iets van kunnen leren.

Steve McQueen

Steve McQueen, oftewel King of Cool, heeft in zijn stijlvolle leven veel jeans, kabeltruien en leren jassen gepromoot. Hij liet zelfs zo’n indruk achter, dat we ons tot op de dag van vandaag nog steeds kleden zoals Steve dat deccenia geleden voordeed.

https://www.instagram.com/p/B7B4klmFfNA/

Serge Gainsbourg

Er waren er maar weinig van zijn tijd die wegkwamen met een driedelig pak onder stropdas of sokken, maar bij Serge Gainsbourg zag het eruit alsof het nooit anders was geweest. Met zijn nonchalante manier van leven liet hij de wereld zijn manier van stijl zien.

Gregory Peck

Naast het feit dat Gregory Peck Moeder Natuur wel mag bedanken voor zijn looks, liet hij de wereld ook zien hoe het dragen van een off-white driedelig pak nou eigenlijk werkt. Hij geloofde sterk in de kracht van goed maatwerk en definieerde de stijl van de jaren ’50 als geen ander.

Robert Redford

Robert Redford kon wat velen hebben geprobeerd en in mislukten. Hij gebruikte casual basics zoals chino’s, jeans en loafers, vond zijn eigen manier om ze te stylen én was daarmee altijd de best gekleede man in the room. Ook met een driedeligpak wist Robert wel raad. Een waar stijlicoon dus.

Sean Connery

Eigenlijk is alles van Sean Connery iconisch, van zijn zeven Bond-films tot zijn manier van praten. Maar niet alleen de kledingstukken zelf maakten hem tot een van de grootste stijliconen uit de geschiedenis. Ook de manier waarop was werkelijk iconisch.

https://www.instagram.com/p/CG44bw7HHPz/

Yves Saint Laurent

Een naam die je waarschijnlijk niet onbekend voorkomt. Yves Saint Laurant was degene die met een dik brillenframe en goed maatpak het eerste fashionuniform vormde. De stijl van deze legendarische Franse fashiondesigner herinnert ons aan de elegante en relaxte vibe van die tijd.

Clint Eastwood

De attitude van legandarisch Amerikaans acteur Clint Eastwood is altijd zijn beste accessoire geweest. Daarnaast liet hij zien dat leeftijd geen gedefinieerde factor is als het gaat om stijl. Wat ons betreft een kanjer die zeker in deze lijst met stijliconen thuishoort.

John F. Kennedy

Amerikaanse President JFK wist wel raad wat betreft zijn looks. Terwijl hij voor formale gelegenheden áltijd in een pak verscheen, bestond zijn off-duty garderobe uit loafers, cashmere truien en pastel overhemden. JFK wist wat hij deed.

Michael Caine

Een van de beste verhalen van iemand die van arm naar rijk ging is die van Michael Caine, bekend van onder andere de Batman films. Hij liet zien de kracht van een stijlvolle garderobe en goedgekozen accessoires een persoon kunnen transformeren. Daarnaast wordt hij door velen beschouwd als een van de best-dressed mannen van de Londense jaren ’60 en zijn stijl inspireert wereldwijd mannen en vrouwen nog tot op de dag van vandaag.

Marlon Brando

Marlon Brando droeg zijn kleding met een hoofdletter D. Of het nu een simpel wit T-shirt of een traditioneel pak met das was, Marlon droeg alles alsof het voor hem gemaakt was. Take notes heren, Marlon laat je zien hoe het moet.

James Dean

We eindigen met de man die uiteraard niet in deze lijst van ware stijliconen mocht ontbreken, James Dean. Deze rebel without a cause met z’n witte T-shirt en leren jas maakte iedere moeiteloze outfit toch stijlvol. Daarnaast wist James van de traditionele blauwe jeans een echt Amerikaans stijlicoon te maken. Een terechte eigenaar van een plekje in deze lijst dus.