Zo kijk je de Star Wars-films in chronologische volgorde

CREDITS: Screenshot The Empire Strikes Back | Disney

In 1977, a long time ago in a galaxy far, far away, bracht George Lucas de eerste Star Wars-film uit. Het is alweer meer dan 40 jaar geleden dat A New Hope voor het eerst te bewonderen was op het witte doek. De film brak alle records en werd gezien als de eerste échte blockbuster. Dit smaakte al snel naar meer.

De saga begon met een triologie genaamd The Originals. Vervolgens bracht George Lucas The Prequel Trilogy uit en Disney pakte uiteindelijk door met The Sequels Trilogy. Naast deze toppers zijn er nog diverse spin-offs en series uitgebracht.

Alle Star Wars-films in chronologische volgorde

Star Wars is een begrip. In de VS en Nederland, maar ook in Taiwan en Bolivia kennen ze de Skywalker-saga. Nu je tijd over hebt kun je mooi alle films een keer terugkijken zoals het hoort. Daarom hebben we speciaal voor de echte Jedi Masters/ Sithlords – én de nieuwe Padawans – de films in chronologische volgorde gezet. En met chronologisch bedoelen we chronologisch in het verhaal, niet de datum waarop de films uitkwamen.

Star Wars- headder
Screenshot Star Wars: The Rise of Skywalker | Walt Disney

1. Star Wars Episode I: The Phanthom Menace

Het verhaal begint bij twee Jedi’s die ontsnappen aan een vijandige blokkade om bondgenoten te vinden. Bij toeval komen ze een jonge jongen tegen genaamd Ani a.k.a Anakin Skywalker. Later zal blijken dat de jongen de balans in ‘The Force’ zal moeten herstellen volgens ‘The Prophecy’.

2. Star wars Episode II: Attack of the Clones

Tien jaar na de eerste ontmoeting heeft Anakin Skywalker een verboden romance met de bloedmooie Padmé Amidale. Terwijl Obi-Wan kenobi een moordaanslag onderzoekt, stijgt de spanning met de vijanden. Verder komt Obi-Wan tot de ontdekking dat er een Clone leger wordt gemaakt voor een oorlog.

3. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

Drie jaar na het begin van de Clone Wars, redden de Jedi Palpatine van de slechte Count Dooku. Terwijl Obi-Wan een dreiging achterna gaat, wordt Anakin ingezet als dubbelagent tussen de Jedi Councel en Palpatine. Uiteindelijk wordt Anakin verleidt tot een duister plan die gevolgen zal hebben voor heel het universum.

4. Solo: A Star Wars story

Tijdens een avontuur in de criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn toekomstige co-piloot Chewbacca. Rrrrrrrr. Vervolgens ontmoet hij Lando Calrissian jaren voordat hij zich bij de opstand voegde. In deze film komt er ook een onverwachte twist.

 

5. Rogue One: Star Wars Story

De dochter van een keizerlijke wetenschapper sluit zich aan bij de Rebel Alliance. Om uiteindelijk een riskant plan te maken en zo de constructieplannen van de Death Star te bemachtigen. Maar Darth Vader probeert dit plan voor te zijn.

6. Star Wars Episode IV: A New Hope

‘Hello there‘ – Negentien jaar na het begin van het Galactische keizerrijk, is er nieuwe hoop. Een jonge jongen genaamd Luke skywalker probeert een jedi te worden en bundelt zijn krachten samen met een aantal verzetsstrijders om het kwaad te bestrijden. Daarnaast probeert hij prinses Leia te redden van de mysterieuze Darth Vader.

7. Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

Drie jaar na A New Hope gaat het epische verhaal verder. Verder ontdekt Luke een nieuwe, maar ongewone mentor genaamd Yoda, waardoor hij met ‘The force‘ leert omgaan. Han Solo en prinses Leia zoeken hun toevlucht in Cloud City. Bovendien komt Luke achter een verschrikkelijke waarheid, hierdoor gaat alles gaat naar de hel.

8. Star Wars Episode VI: Return of the Jedi

Het Galactische Keizerrijk probeert een tweede Death Star te bouwen, terwijl de rebellen hun proberen te stoppen. Ondertussen worstelt Luke om Darth Vader terug te brengen naar de goede kant.

9. Star Wars Episode VII: The Force Awakens

Nu komen we bij de laatste triologie. Een nieuwe dreiging, genaamd ‘The First Order‘, wordt aangevoerd door een mysterieus personage. Zijn handlanger Kylo Ren a.k.a Darth Vader 2.0 voert allerlei brute aanvallen uit.

10. Star Wars Episode VII: The Last Jedi

Rey probeert Luke over te halen haar de Jedi kunsten te leren. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de strijd met ‘The First Order.’

11. Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker

Eén jaar na The Last Jedi speelt The Rise of Skywalker film zich af. En wij kunnen je vertellen, deze film is echt gruwelijk. Kiest Rey voor het goede of voor het kwaad? Zal ze er eindelijk achterkomen wie haar ouders zijn? Al je vragen worden beantwoord in deze bloedstollende film. Er komt dan echt een einde aan de Skywalker-saga. At least, for now….

Nu kan je niet meer zeiken dat je jezelf kapot verveelt tijdens de lockdown. Als je deze complete lijst kijkt ben je namelijk 24 uur en 53 minuten bezig. Ja, dán kan je pas zeggen dat je een echte Star Wars-kenner bent. Een diehard. 

Extra tip: de man die stiekem een Disney-account heeft kan van geluk spreken. De hele Star Wars-saga staat op Disney+. Veel succes en may the force be with you…Always. 

Star Wars-2
Foto: Screenshot Star Wars | The force Awakens