Seks in Hollywood: hoe worden seksscenes gemaakt?

CREDITS: Foto: Unsplash - Dainis Graveris

Waar vroeger nog de film Ecstasy niet in Amerika, Duitsland en Italië uitgezonden werd door de ‘té pornografische beelden’, is er tegenwoordig heel veel seks te zien op het witte doek. Dat vinden wij niet heel gek: sex sells. Of wil je zeggen dat jij de televisie uitgooit wanneer Anne Hathaway in sexy stockings sensueel op de lippen bijt? Juistem. Enfin, films blijven films, en deze seksscènes zijn dus (helaas) vaak verre van écht. Maar hoe brengt Hollywood die hete scenes dan naar jouw place where the magic happens? Wij leggen het je haarfijn uit.

Seks revolutie sinds 2017

Sinds 2017 is er een revolutie gaande wat betreft het filmen van seksscènes. Dit jaar speelde Emily Meade namelijk een jonge sekswerker in de HBO-serie The Deuce. Hiervoor nam ze een seksscène op waarbij ze zich allesbehalve comfortabel voelde, waarna ze naar de big bosses van HBO stapte en verandering eiste. Sindsdien is er eigenlijk bij elke seksscène die voor een film wordt opgenomen een ‘intimiteitscoördinator’ aanwezig. Deze zorgt ervoor dat de acteurs zich altijd comfortabel voelen, en dat alles ‘vlekkeloos’ verloopt. In hoeverre dat laatste mogelijk is bij een seksscène.

seks
Foto: Unsplash – Dainis Graveris

Alleen écht op je beeldscherm

Om een nep vrijpartijtje écht echt te maken, wordt er gebruik gemaakt van een hele shitload hulpmiddelen. Zo dragen de heren bij de seks bijvoorbeeld vaak een cock sock over hun jongeheer. Dit is een stoffen sok, waardoor het net lijkt alsof je de edele delen in volle glorie ziet. Daarnaast heb je pasties, a.k.a. huidkleurig ondergoed, die actrices vaak dragen tijdens het opnemen van een seksscène. Last but not least bestaan er ook body doubles, dit zijn stand-ins voor de acteurs of actrices die niet mee willen doen aan een seksscène. Wij laten het je weten als we een vacature vinden voor deze dreamjob.

seks
Foto: Unsplash – WeVibe Toys