CEO hint naar release GTA 6

Over het algemeen worden wij he-le-maal gek van geruchten. Behalve als het over GTA 6 gaat, dan krijgen we er opeens geen genoeg van.

En geef ons eens ongelijk, want we wachten nu al bijna tien jaar op een nieuwe Grand Theft Auto.

GTA 6 duurt nog maar even

De kinderen die vroeger nog geen eens GTA 5 mochten aanraken van hun ouders, mogen nu opeens drinken en autorijden. Zo lang het maar niet in combinatie gaat met elkaar natuurlijk. Anyways, de tijd is dus redelijk rijp voor een nieuwe GTA-game. Vorig jaar slingerde een tiener opeens 90 video’s van de onaangekondigde game op Instagram, waarna Bloomberg ook een paar leaks te pakken had. Zij schonken ons meteen een releasejaar en informatie over de personages van GTA 6. Zo weten we ondertussen dat er voor het eerst in de geschiedenis van GTA een vrouw een hoofdpersonage krijgt.

GTA VI
Foto: Screenshot GTA V

Uitgever Take-Two geeft waardevolle informatie weg

Het releasejaar dat Bloomberg heeft weggegeven, krijgt via de uitgever Take-Two nog meer volume. Eerder dit jaar kwam de uitgever namelijk met een financiële prognose, waarin wordt aangegeven dat er een flinke omzet wordt gedraaid in de periode tussen april 2024 en maart 2025. In totaal verwacht de uitgever in die periode een kleine acht miljard dollar te ontvangen. En ja, wij vullen dat 1+1 sommetje natuurlijk maar al te graag in. Ook de fanatieke volgers hebben het sommetje al afgemaakt en weten het ondertussen zeker: GTA 6 komt rond april 2024 ein-de-lijk uit.

Recordprestaties na release GTA 6

Het komt nu dus allemaal wel héél dichtbij. En daar blijft het niet bij: tijdens een zogeheten ‘earnings call‘ liet de uitgever aan zijn aandeelhouders weten dat het allerlei recordprestaties voor het komende jaar heeft voorspeld. “We willen al onze aandeelhouders bedanken voor hun voortdurende steun en we kijken ernaar uit om dit spannende volgende hoofdstuk te realiseren,” wat ons betreft kan dat niet snel genoeg gebeuren.

Helaas is er nog geen officiële gameplay trailer, maar deze komt verassend dicht bij wat we mogen verwachten:

Total
0
Share