Voor de Netflixers: releasedatum Vikings seizoen 6B onthuld

CREDITS: Screenshot Vikings | History Channel

Aah, Vikings. Toch wel één van de hitseries van het afgelopen decennia. De keiharde gevechten – én de bloedmooie dames – in de historische dramaserie zijn niet in de koude kleren gaan zitten. Sterker nog, we werden allemaal op de proef gesteld toen bekend werd dat het genoeg is na zes seizoenen.

We kregen gelijk wel gelijk licht aan het einde van de tunnel: Netflix kondigde de spin-off Vikings: Valhalla aan. En daar zijn de harten sneller van gaan kloppen. Vooral na het zien van de eerste beelden.

Seizoen 6B van Vikings op Netflix

Oké, we dwalen af. Tot nu toe kun je namelijk alle seizoenen van Vikings al zien bij Ziggo, maar nog niet op Netflix. En daar komt nu verandering in. Begin deze maand verscheen seizoen 6A bij de streaminggigant en nu weten we ook de datum van 6B. Je kan 1 juli in je agenda zetten, want dan kan je de laatste tien afleveringen checken op Netflix.

Verhaal van Vikings 6B

In seizoen 6A van Vikings zien we Bjorn terugkeren als held. De Vikingen zijn blij, want ze hebben jaren geleefd onder de heftige Ivar. Ivar is door zijn handicap altijd boos, en dat maakt hem een dictatoriale leider. Al heeft maker Michael Hirst in een interview aangegeven dat we in 6B ook een zachte kant van Ivar gaan zien.

Het laatste deel begint met Ubbe die de waarheid over Kjetill leert. Daardoor komt hij voor een moeilijke keuze te staan. Zo’n keuze die je liever niet maakt.

Vikings: Valhalla

De kans is groot dat je na zes seizoenen nog niet klaar bent met Vikings, want dat was maker Hirst ook niet. Daarom komt Vikings: Valhalla eraan. Deze spin-off start 100 jaar na het einde van de originele serie, en draait om bekende Vikingen Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar. We gaan zien dat ze vechten om te overleven in de steeds veranderende en evoluerende wereld.

De eerste beelden van Vikings: Valhalla zijn onlangs verschenen tijdens Netflix Geeked Week. En die beelden beloven veel. Héél veel: