Nieuwe releasedatum van Deadpool 3 ein-de-lijk bekend

Sinds de stakingen in Hollywood voorbij zijn, zijn de filmmakers he-le-maal los.

Nadat Masters of the Air als opvolger van Band of Brothers en The Pacific al een releasedatum kreeg, hebben de Amerikaanse filmstudio’s nu ook nieuws over de releasedata van de blockbuster: Deadpool 3.

Ryan Reynolds teased de fans

Goed, de oplettende lezer onder ons heeft natuurlijk allang door dat Deadpool 3 eigenlijk al een releasedatum had. De superheldenfilm met Ryan Reynolds zou eigenlijk op 3 mei van het aankomende jaar al verschijnen, maar liep door de staking in Hollywood een fikse vertraging op. Nu is er dan toch eindelijk nieuws over de verschoven datum. Ryan Reynolds teasede via zijn insta de liefhebbers al even: “Heeft @Dogpool de dag gered? Geen schijn van kans. Maar ze bezorgt de Disney pluche merchandise afdeling wel nachtmerries. Komt met de film, zomer 2024,” zo luidde het via de insta van Reynolds.

Disney zorgt voor duidelijkheid rondom releasedatum Deadpool 3

De teaser van Ryan Reynolds is ondertussen door Disney bevestigd. Deadpool 3 komt niet op 3 mei 2024 uit, maar drie maanden later, op 26 juli. Tegen diezelfde periode zou eigenijk de nieuwe Captain America film uitkomen, maar deze wordt door Disney verschoven naar 14 februari 2025, waardoor het gehele domino-effect in gang wordt gezet. Zo wordt Blade weer verplaatst naar de zomer van 2026, terwijl Mufasa: The Lion King weer naar 20 december 2024 wordt geschoven. Een beetje hetzelfde scenario als wanneer er weer een plastic bekertje op het veld wordt gegooid tijdens een Eredivisie wedstrijd.

Door de verschuivingen van Disney, zijn Deadpool 3 en Musafa: the Lion King dus de enige films van Marvel Cinematic Universe die in 2024 worden uitgebracht. En nu maar hopen dat er tussendoor niet weer opeens een staking in Hollywood komt.

Deadpool 3
Foto: 20th Century Fox

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de nieuwste films en series.