Quentin Tarantino onthult best geschreven personage ooit

CREDITS: Bigstock

Dat Quentin Tarantino een van de beste filmmakers uit de geschiedenis is, staat buiten kijf.

Waar we wel heel lang over kunnen discussiëren: welk personage is nou eigenlijk de beste die ooit door Quentin is geschreven?

Quentin Tarantino geeft ons een steuntje in de rug

Wij zouden het antwoord eigenlijk niet kunnen noemen, amigo. De regisseur, die trouwens ook een heerlijk gevoel voor muziek heeft zoals je hier kan lezen, heeft namelijk zo ongekend veel sterke personages verzonnen dat we keuzestress krijgen. Gelukkig geeft Quentin ons een steuntje in de rug, aangezien hij zelf al zijn best geschreven personage heeft onthuld.

Quentin Tarantino, <strong>Quentin Tarantino</strong> onthult best geschreven personage ooit
Foto: Bigstock

Inglorious Basterds is de film waar het om draait

Voor dat personage moeten we even terug in de tijd, naar 2009 om precies te zijn. In dit jaar kwam namelijk de film Inglorious Basterds dat wereldwijd meteen een succes was. De film vertelt het verhaal van een Joodse theatereigenaar en een Joodse Amerikaanse oorlogsunit onder leiding van Aldo Raine, die allebei een doel voor ogen hebben: Nazi-Duitsland uit te schakelen. Helaas hebben zij geen rekening gehouden met het obstakel dat er is in de vorm van Hans Landa, een SS-kolonel die juist weer de Amerikanen moest uitschakelen.

Hans Landa vertolkt zijn rol tot in de perfectie

Volgens Quentin is laatstgenoemde het beste personage dat hij ooit heeft geschreven. “En misschien wel het beste dat ik ooit zal schrijven,” aldus Quentin Tarantino himself. Dat komt niet alleen door Quentin’s schrijfkunsten, maar ook door de taalknobbel van Landa. “Hij is waarschijnlijk een van de enige Nazi’s in de in de geschiedenis die perfect Jiddisch kon spreken.

De beste én de leukste volgens Quentin Tarantino

Volgens Quentin is Landa niet alleen het beste personage ooit geschreven door Quentin zelf, maar ook de leukste. “Zodra hij een scène binnenkomt, domineert hij die. Alle dingen waar hij goed in zou moeten zijn, daar was hij zo goed in. En ze duimen niet voor hem, maar het is verdomme een film, en met hem wordt het altijd een spannendere film.” Zo vertelde Quentin in gesprek met Empire Magazine. Tja, als Quentin het zegt, dan geloven we hem meteen.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…