Productiviteit | The Bookshelf #2

Steeds meer mensen pakken ’s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: Productiviteit

Boeken over productiviteit

Iedere dag probeer je zo vol mogelijk te proppen, om zo veel mogelijk te kunnen doen. Veel mensen zouden graag meer gedaan krijgen in minder tijd. Over dit onderwerp wordt veel geschreven door experts. We hebben daarom daarom boeken op een rijtje gezet die verschillende manieren om productief te zijn behandelen. Let’s go!

Getting Things Done – David Allen

David Allen neemt je in dit boek mee in de ultieme methode om productiever te zijn. Door deze methode ben je in staat om informatie razendsnel te filteren en relevante informatie weg te zetten in een 100 procent betrouwbaar systeem. Hiermee haal je alle verstoringen weg en kun je je focussen op wat echt belangrijk is voor jou!

Focus Aan/Uit – Mark Tigchelaar

Wie kent het niet? Afdwalen terwijl je in gesprek bent, niet weten wat je aan het einde van de pagina hebt gelezen. Of zelfs niet in slaap komen omdat je maar blijft piekeren. Wanneer we geen grip hebben op onze gedachten, dwalen onze hersenen af. Hierdoor kost het ons meer tijd om ons werk te doen en zijn we vatbaarder voor stress. Mark Tigchelaar onderbouwt zijn technieken met wetenschap. Hierdoor zijn we weerbaarder tegen stress en zijn we productiever. Rust, controle en controle zijn de basis.

7 habits of highly effective people – Steven R. Covey

Dit boek heeft eigenlijk geen introductie nodig! De 7 habits of highly effective people is een alltime beststeller. Door de zeven eigenschappen die Steven R. Covey beschrijft in dit boek kun je behoorlijk wat winnen. Het boek is opgedeeld in zeven gewoonten waarin er drie over jezelf gaan en drie over de kracht van het team. Waarbij de zevende de balans tussen inspanning en ontspanning omvat. Heb je dit boek nog niet gelezen? Lezen dan!

Hyper Focus – Chris Bailey

In dit boek legt Chris Bailey de twee standen van ons brein uit, Hyper Focus en Snipper Focus. Beiden hebben een andere functie en veel voordelen. Door bewust deze verschillende standen toe te passen kun je er veel uithalen. Hij laat in dit boek zien hoe je alles uit je tijd kunt halen duur pure concentratie, maar ook wat het nut is van het laten afdwalen van die grijze massa!

Eat That Frog – Brian Tracy

Uitstelgedrag is voor velen een drempel. Zeker wanneer het iets betreft waar je absoluut geen zin in hebt. Wanneer je iedere ochtend begint met het eten van een levende kikker, dan is de rest van de dag een makkie. Symbolische gezien dan. In het boek ‘Eat That Frog’ legt Brian Tracy uit waarom je moet beginnen met de taken waar je het minst trek in hebt. Om vervolgens meters te maken!

Ontketen je brein – Theo Compernolle

Dit boek moet je lezen! Tegenwoordig zijn we allemaal maar online en we staan meer dan ooit onder druk. In het boek van neuropsychiater Theo Compernolle legt hij uit wat voor gevolgen dit heeft voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Door middel van verschillende methodes en tools laat hij je zien hoe je weer het beste uit je brein kunt halen!

Op het gebied van productiviteit is er heel wat kennis beschikbaar, maar hoe komt het dan dat er zo weinig mensen écht productief zijn? Lezen hierover kan jou naar een hoger niveau tillen! Kom je nog meer goede boeken tegen? Laat het ons weten!

Persoonlijke ontwikkeling The Book Shelf
Foto: Ben White