Onderzoek wijst uit: van deze tracks stijgt je productiviteit

De meningen zijn verdeeld over welke tracks de productiviteit op de werkvloer bevorderen, maar LinkedIn en Spotify zijn erover uit. De twee grote platforms hebben na onderzoek de handen ineen geslagen en een ultieme playlist in elkaar geknutseld van 50 tracks. Deze tracks luister je om wat productiviteit op de werkvloer te toveren.

We mogen in onze handjes wrijven met Ed Sheeran, Adele en Coldplay, want zij zorgen voor productiviteit op de werkvloer met hun plaatjes. Thanks guys! Voortaan moeten we met beleid de nummertjes kiezen waar we naar gaan luisteren. Zolang het pop is, zit je in elk geval in the safe zone.

productiviteit-op-de-werkvloer-2

Productiviteit op de werkvloer

Popmuziek, lekker bezig 

Met 70% hebben wij als Nederlanders besloten dat pop de meest gewaardeerde genre is voor productiviteit op de werkvloer. De tweede plek hebben we weggegeven aan rock, maar wereldmuziek zit de tweede plek op de hielen met 17%. Klassieke muziek waarderen we niet zo erg en geven we dan ook de vierde plek met 15%.

Duizenden bedrijven zijn geanalyseerd via de ‘kantoor playlists’ van Spotify. Met duizenden bedrijven die gebruik maken van het LinkedIn platform, was de samenwerking een briljante keus. Ed Sheeran, Adele en Coldplay brengen het er het beste vanaf. Tegelijkertijd spelen Bruno Mars, Rihanna en Shawn Mendes spelen ook een grote rol in onze productiviteit op de werkvloer. Lil’ Kleine, Boef en Ronnie Flex spelen hierin minder grote rol in, terwijl ze wel al maanden bovenaan de hitlijsten staan. Die tracks hoef je dus niet meer op te zetten. Daar doe je trouwens iedereen een plezier mee.

 

Achtergrondmuziek voor meer productiviteit op de werkvloer

Uit het onderzoek van LinkedIn en Spotify blijkt dat 81% van de Nederlanders overtuigd is dat muziek de productiviteit op de werkvloer verhoogt. Hierbij gaat het vooral over jongeren tussen de 16 en 24 jaar, waaronder 47% van de manen het eens is met de stelling tegenover 38% van de vrouwen. Muziek verhoogt de productiviteit en maar liefst 58% zet muziek op om een motivatieboost te krijgen. Van de Nederlanders gebruikt 41% muziek juist voor wat rust.

Muziek, mits het op de achtergrond staat en niet afleidt, stimuleert het brein en verhoogt de hersenactiviteit, waardoor men alerter wordt en uiteindelijk productiever. Doordat je brein actiever wordt, wordt ook ruis beter weggefilterd. Met de juiste muziek ben je op werkvloer altijd gebaat.” – Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

productiviteit-op-de-werkvloer-3

Total
2
Share