Regisseur onthult toekomst Peaky Blinders

CREDITS: Foto: Netflix Screen Shot

“Five for peace, two for truce, one abstention. Let’s get on with the war.” En Tommy ontvangt waar hij om vroeg. Peaky Blinders vervolgt haar meeslepende verhaal namelijk na de Tweede Wereldoorlog, zo gaf maker Steven Knight aan. Er is dus genoeg om naar uit te kijken met het zesde seizoen op komst.

Een nieuw trauma voor de Peaky boys

Voor een lange tijd heeft de briljante Knight zichzelf voorgehouden dat de serie eindigt met de luchtaanval in Birmingham in 1939. Het komt dan ook redelijk uit de lucht vallen dat hij nu van dit idee afstapt. “Het verhaal gaat nu de Tweede Wereldoorlog in, en zelfs voorbij. Ik wil het volhouden en zien hoe dit verder kan gaan.” Zo vertelde Knight in gesprek met mediaplatform Empire. Dat betekent dus dat Tommy en Arthur in het laatste seizoen verder getraumatiseerd worden met wederom een oorlog. Arme Shelby’s.

Peaky, Regisseur onthult toekomst Peaky Blinders
Foto: Netflix

Een onverwachte wending

De keuze om af te stappen van het originele idee brengt niet alleen een onverwachte wending voor het nieuwe seizoen, maar ook voor de spin-off film daarna. “Ik beschouw dit zesde seizoen als het einde van een nieuw begin.” Hoe dit zich precies ontvouwt leren we vanaf oktober 2023. Vanaf dan begint de productie voor de spin-off film. In de tussentijd kunnen wij ons alvast warm maken met het uitzicht op het zesde seizoen. Check hier de trailer daarvoor:

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…