Tommy Shelby deelt hele fijne update over de Peaky Blinders film

Haal je Newsboy Cap en Britse accent maar weer uit de kast. Tommy Shelby en zijn maten gaan next-level. Waar de serie wereldwijd weet te scoren, wordt de sensatie uit Birmingham nu omgezet in een knaller van een film. Hoofdrolspeler Cillian Murphy deelt de nieuwste info over de aankomende Peaky Blinders film.

Peaky Blinders op het witte doek

Menig liefhebber moest teleurgesteld genoegen nemen met het einde van de serie. Na 6 seizoenen vol criminaliteit en dramatische activiteiten was het tijd om te stoppen op het hoogtepunt.

Iedereen begint met een einde voor ogen. Zo ook Tommy Shelby. Dat Peaky Blinders zo aan zou slaan op het wereldwijde publiek, had niemand ooit van tevoren kunnen bedenken. Mr. Shelby had al wel bedacht hoe hij de succes serie met een explosie af zou willen sluiten: een film. Vanaf het begin was het doel om nog één keer in een ander jasje de wereld ondersteboven te zetten en aan het Britse accent te spijkeren.

De main man Cillian Murphy heeft in een interview het goede nieuws de wijde wereldwijd ingezonden. Het script voor de Peaky Blinders film zou namelijk zo goed als klaar zijn. Eigen goedkeuring van het script heeft hij nog niet kunnen geven, maar het verhaal komt in een nieuw jasje. De opeenvolgende verhalen voor de serie zijn verleden tijd. Het leven vlak na de Eerste Wereldoorlog wordt nu in een lopend verhaal ondergedompeld om een kaskraker in de bioscoop te kunnen worden.

peaky blinders
Foto: BBC

Het einde van de serie Peaky Blinders, of toch niet?

Inderdaad, het met smart verlangen naar de film kan beginnen. Tommy spreekt alleen de waarheid en het script zou bijna af zijn.

Helaas zou dit ook het einde van de Netflix-serie moeten betekenen. In ieder geval niet als het aan de regisseur zou liggen. Wanneer de fans hard genoeg zouden schreeuwen en verlangen naar een vervolg van de serie, zou een zevende seizoen alles behalve uitgesloten zijn. Hijzelf heeft in ieder geval wel besloten te stoppen op het hoogtepunt. Na de lancering van de film neemt hij afscheid van de set waardoor de wensen voor een nieuw seizoen bij een ander team komen te liggen.

Zijn woorden zijn duidelijk. Als de wereld meer Peaky Blinders, Birmingham en Tommy Shelby wil zien, dan komt er zeker een seizoen 7. De eerste hints naar dit vervolg zijn ook al gevallen. Tommy en zijn bende zijn beland in de jaren 50′. een bruut vooruitzicht dus. Maar first things first: eerst van de Peaky Blinders film een succes maken en dan zien we wel verder, aldus het productieteam.

Source: