Next big thing: Cillian Murphy als atoombom-maker in topfilm van Christopher Nolan

CREDITS: Universal Pictures

Er komt een film aan. Of moeten we zeggen: dé film komt eraan. In 2023 brengt Universal Pictures namelijk de film Oppenheimer aan de man. Oppenheimer? Ja, je weet wel J. Robert Oppenheimer, de ‘Vader van de atoombom’. En hij wordt gespeeld door Peaky Blinders-cultheld Cillian Murphy. Nu staan de eerste beelden live, waardoor de term ‘veelbelovend’ een andere betekenis heeft gekregen.

Oppenheimer: nieuwe absolute topfilm van Christopher Nolan met Cillian Murphy

Oppenheimer wordt een episch thriller van legend Christopher Nolan. De film vertelt het verhaal van de Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer, en zijn rol in de ontwikkeling van de atoombom. Nolan gaat ‘m regisseren en het verhaal is gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer.

Oké, oké, mooie namen Cillian Murphy en Christopher Nolan. Alleen het wordt nog beter en beter. Naast ‘Tommy Shelby’ verschijnen namelijk ook de Oscarwinnaars Matt Damon en Rami Malek op het witte doek. Tegelijkertijd dan, welteverstaan. Is het nog niet genoeg voor je? Nolan heeft ook nog Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Florence Pugh en Kenneth Branagh weten te strikken.

Deze cast is bi-zar.

Universal deelde vandaag deze foto van Murphy als J. Robert Oppenheimer:

Cillian Murphy en Christopher Nolan

Murphy en Nolan gaan goed samen. Het is de zesde keer dat de twee samenwerken. Eerder verdiende Cillian Murphy vooral bijrollen in de films (The Dark Knight, Inception en Dunkirk), maar nu is het tijd voor de hoofdrol. De verwachtingen zijn nu dus nóg hoger. Het verhaal rondom de atoombom-maker verleent zich namelijk perfect om the next big thing te worden.

Als alles lekker loopt verschijnt Oppenheimer in juni 2023. Dat is dus nog effe wachten, alleen dit kan alleen maar gruwelijk worden, toch?

Nieuwsgierig geworden? Check dan deze video waarin veel duidelijk wordt over het échte verhaal:

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…