Dit moet de allerdikste rol voor gentleman thief Omar Sy worden

Als er iemand harten kan veroveren als een ware hartendief, dan is het gentleman thief Omar Sy wel. Dat deed hij dus in de hitserie Lupin, maar eerder ook al als Driss in Intouchables. 

En volgens The Hollywood Reporter krijgt de Fransman nu een hele dikke nieuwe rol. Namelijk die van Yasuke in een live-action serie van Netflix.

Omar Sy gaat voor historische rol voor Netflix

Goed, wie is dat dan… Yasuke? Nou, vriend, dit is historisch gezien een grote speler. Hij wordt gezien als de eerste niet-Japanse samoerai die in de 16e eeuw van Afrika naar Japan reisde. Daar werd hij binnen een jaar een vechtersbaas. Met een lengte van 1,88 meter was hij levensgroot in die tijd, want mannen waren gemiddeld een stuk kleiner.

Nu, een paar honderd jaar later, wordt hij gezien als een legendarisch, zelfs een beetje mythisch figuur. Yasuke opereerde onder Lord Nobunaga – die wordt herinnerd als de man met de meest krachtige samoerai-clan in de geschiedenis. De serie zal ook het verhaal vertellen over de vriendschap tussen hen.

Best bekeken Netflix-series
Foto: Screenshot Lupin | Netflix

Nog even wachten op groen licht

De serie wordt geschreven door de veteraan Nick Jones Jr. De man die ook al een geanimeerde serie over Yasuke schreef. Omar Sy zegt op zijn beurt ook al wat woorden over zijn mogelijk nieuwe hoofdrol: “I’ve been inspired by Yasuke for quite a while,”  zei hij in een statement. Hoewel de échte bevestiging dus nog moet komen, lijkt het erop dat we alleen nog even moeten wachten op groen licht.

Ons lijkt het in ieder geval één hele dik rol voor de Franse ‘dief’. Een vet verhaal met een coole gast die als grote samoerai iedereen even laat zien wie de baas is. En: we zijn altijd in voor verfilmde geschiedenisverhalen.

Omar Sy
Omar Sy als arts in Knock | Screenshot Knock (Mars Distribution)
Source:
Hypebeast, Screenshot Lupin | Netflix
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…