Eerste officiele teaser van Christopher Nolans Oppenheimer is hier

We roepen het al een tijdje: de film Oppenheimer wordt the next big thing. Het nieuwe kunststukje van Christopher Nolan over de ‘Vader van de atoombom’ gaat ongekend  lekker worden.

Daar hebben we meerdere redenen voor, maar één reden die erbovenuit springt: de hoofdrol is voor Peaky Blinders-ster Cillian Murphy. En jullie weten het: Christopher en Cillian werken héél goed samen.

Teaser trailer: Christopher Nolans Oppenheimer is hier

Oppenheimer wordt een epische thriller van legend Christopher Nolan. De film vertelt het verhaal van de Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer, en zijn rol in de ontwikkeling van de atoombom. Nolan gaat ‘m regisseren en het verhaal is gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer.

Ongekende cast

Cillian Murphy gaat de rol van de atoombom-vader spelen, maar de rest van de cast laat je nog meer versteld staan. Ook Matt Damon, Rami Malek, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Florence Pugh en Kenneth Branagh verschijnen samen op het witte doek. Dit is toch bi-zar? Eerder kregen we al de eerste still te zien en later ook de officiële poster, en nu zijn er dus bewegende beelden. Heerlijk.

Het is dus zoals gezegd niet de eerste keer dat Nolan en Murphy samenwerken. Eerder verdiende Cillian Murphy vooral bijrollen in de films (The Dark Knight, Inception en Dunkirk), maar nu is het tijd voor de hoofdrol. De verwachtingen zijn in ieder geval ongekend hoog. Maar goed, daar verlenen het verhaal en de cast zich ook voor.

Of de verwachtingen waar worden gemaakt weten we volgend jaar zomer, want in de teaser trailer zien we dat de release over 11 maanden en 17 dagen is. Can’t wait!