Netflix heeft heel goed nieuws voor Vikings-fans

De hitserie Vikings is niet meer weg te denken van iPhones, 15-inch-laptops en 8K-tv’s. Elk scherm heeft de Iers-Canadese historische serie bereikt. En toen het stopte bij seizoen 6, wist iedereen al dat er ook nog spin-off aan zou komen. Het verhaal en de cast van Vikings: Valhalla zijn bekendgemaakt, terwijl de eerste beelden ook al zijn onthuld.

Goed nieuws voor mensen die wachten op Vikings: Valhalla

Maar er is nog meer goed nieuws. De vervolgserie Vikings: Valhalla wordt geen kinderspel. Netflix belooft namelijk dat er sowieso drie seizoenen komen. In totaal staan er voor nu 24 afleveringen op de planning, maar dat aantal kan zéker oplopen.

Verhaallijn Vikings: Valhalla

In Valhalla gaan we de legendarische Vikingen Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar volgen. De serie begint – 100 jaar na het einde van de originele serie –  in het begin van de 11e eeuw. De Vikingen in Vikings: Valhalla vechten om te overleven in de steeds veranderende en evoluerende wereld.

vikings
Foto: Screenshot Vikings | History

Personages

De cast is voor een groot deel aangekondigd. Sam Corlett is gecast voor de rol van Leif Eriksson. Een onverschrokken Groenlander die doordrenkt is van oude overtuigingen. Hij is een échte zeeman: groot en fysiek ijzersterk. Leif is één van de hoofdpersonen.

Freydis Eriksdotter wordt gespeeld door Frida Gustavsson. Een vurig, eigenzinnig type die heilig gelooft in de ‘oude goden’. Net als haar broer, Leif, bereikt ze Kattegat als een buitenstaander. Verder gaat Leo Suter de rol van Harald Hardrada spelen (een charismatische Viking van adel) en Bradley Freegard kruipt in de huid van de koning van Denemarken.

Overige castleden:

  • Jóhannes Jóhannesson als Olaf Haraldson: de fysiek sterke halfbroer van Harold.
  • Laura Berlin als Emma of Normandy: jong en ambitieus. Emma komt uit het Normandische hof en is van Vikingbloed. Ze is een van de rijkste vrouwen van Europa.
  • David Oakes als Earl Godwin: The uitmate survivor. Hij is de hoofdadviseur van de koning van Engeland.
  • Caroline Henderson – Jarl Haakon: een geweldige vechter en tolerante leider. Ze regeert met vaste hand over het Kattegat. Ze is erin geslaagd het Kattegat een stad te houden die openstaat voor alle religies in een moeilijke tijd.

Eerste beelden

De allereerste beelden van Vikings: Valhalla waren te zien tijdens Geeked Week van Netflix. De eerste shots waren behind-the-scenes beelden waar een Vikings-fan van droomt. En we delen ze graag nog een keer met je:

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…