La Casa verhuist naar Zuid-Korea: nieuwe hype op komst?

CREDITS: Netflix Media Center

De immens populaire misdaadserie La Casa de Papel en ook wel bekend als Money Heist, krijgt een Zuid-Koreaanse remake. Dit kondigde Netflix in december 2020, en is het echt bijna tijd. Het beroven van de Koninklijke Munt en de Nationale BanK, alleen in een nieuwe setting op het Koreaanse schiereiland.

La Casa de Papel in Azië: net zo’n succes?

De Squid Game-acteur Park Hae-so speelt Berlin in de aankomende remake. Hij kondigde 1 december aan dat Money Heist dit jaar in première zou gaan. In januari dit jaar bevestigde Netflix de nieuwe titel: Money Heist Korea: Joint Economic Area. De première datum voor de Koreaanse editie van Money Heist moet nog bekendgemaakt worden.

La casa de papel, La Casa verhuist naar Zuid-Korea: nieuwe hype op komst?
Screenshot trailer – Netflix Asia

De trailer – Money Heist Korea: Joint Economic Area.

Op 18 januari 2022 heeft Netflix een teaser trailer vrijgegeven. El Profesor waar we in de Spaanse La Casa de Papel kennis mee hebben gemaakt, komt in de Koreaanse misdaadserie ook terug. Er is in de trailer te zien dat er verschillende traditionele Koreaanse maskers hangen, maar ook het iconische Salvador Dali-masker uit de originele serie. Om het nog even spannend te houden draait de camera niet mee om te zien welk masker El profesor dan wel gaat pakken.

In het volgende shot zie je dat Seon Woojin – de Zuid-Koreanse Alicia Sierra – het hoofd van het Crisis Negotiation-team in een controlekamer.

Maak je klaar voor het eerste seizoen met maar liefst 12 afleveringen. Gelukkig hoeft je niet per se in Azië te wonen. Netflix heeft bevestigd dat hij wereldwijd te streamen is. Gaat het net zo’n grote hype worden als La Casa en Squid Game bij elkaar?