We hebben de online releasedatum van Top Gun: Maverick

CREDITS: Paramount Picturesl - Filmdepot

Van een sequel nóg een blockbuster maken is lastig. Er zijn tal van verhalen die uiteindelijk wel een vervolg kregen, maar geen passend vervolghoofdstuk bleken.

Gelukkig zijn er ook succesnummers. Eén daarvan is nog vrij recentelijk en ook nog eentje die helemaal in ons straatje past: Top Gun: Maverick. Nadat we ‘m al op het witte doek checkten voor je, weten nu ook de online releasedatum. Dat wordt smullen in de woonkamer.

Online releasedatum Top Gun: Maverick

Heb je Tom Cruise nog niet zien vlammen? Shame on you, want zelfs Quentin Tarantino ‘f*cking loves it’.  Daarom komt deze release als geroepen: op 22 december komt Top Gun: Maverick naar Paramount+, in Nederland is op die datum de film te zien op de Nederlandse SkyShowTime. Dat is een mooi eindejaarscadeau voor de liefhebbers.

Top Gun: Maverick, We hebben de online releasedatum van <strong>Top Gun: Maverick</strong>
Foto: Paramount Picturesl – Filmdepot

Verhaal

De kern van het verhaal in deze film is dat Maverick opnieuw wordt opgeroepen voor het Top Gun programma, door niemand minder dan Iceman (Val Kilmer). In de originele film vloog Maverick samen met Iceman in het Top Gun programma. Dit keer komt hij echter niet om te vliegen, maar om op te leiden. De nieuwe generatie staat namelijk klaar en het is aan Tom om deze jongelui voor te bereiden op een gevaarlijke missie. En wie zit er nu net uitgerekend in deze groep vliegeniers in spe? Juist, de zoon van Mavericks oude Marine-maat Goose.

Review Top Gun: Maverick

Eerder gaven we al onze mening over de Tom Cruise-film en die was op positieve wijze niet mals. ‘Door het verschijnen van personages uit de originele film, borduurt de nieuwe film spectaculair voort op een verhaal van inmiddels zo’n 36 jaar oud. Ondanks het ondertussen totaal veranderde filmlandschap, blijft de film wel enigszins subtiel en blijft het aantal toeters en bellen tot een minimum beperkt. En dat is ook wat dit vervolg zo sterk maakt. Juist omdat de makers het subtiel houden en dus echt focussen op het verhaal, krijgen wij alleen maar meer respect voor deze productie,’ schreven we destijds.

Onze mening delen we graag en met liefde, maar die Tarantino telt ook zwaar hoor. Dit vindt hij ervan: ‘I f**king love Top Gun: Maverick. I thought it was fantastic.’  Mooie woorden van zo’n eindbaas, dus als je ‘m nog niet gezien hebt, dan is 22 december een mooie uitkomst. Warm jezelf hier alvast op met de trailer: