Trailer: Zac Efron als bierbezorger tijdens Vietnamese oorlog

CREDITS: Screenshot | The Greatest Beer Run Ever - Apple Studios

Zac Efron, de man die sinds 2006 de harten van de doorsnee puber veroverde, wil maar al te graag van zijn ‘High School Musical’-imago afkomen. Daarom gaat Zac in zijn nieuwe filmrol op oorlogspad. En wat neem je mee als je richting het strijdveld gaat? Precies, verrekte veel bier natuurlijk.  

Zac Efron als bierbezorger ‘Chickie’ Donohue

Zac Efron stapt namelijk in de nieuwe film ‘The Greatest Beer Run Ever’ in de voeten van Chickie Donohue. ‘Chickie’ was een marinier die in 1968 besloot om zijn jeugdvrienden die aan het strijden waren in de Vietnamoorlog een bezoekje te brengen. En dat deed hij dus met het favoriete bier van zijn kameraden in zijn bagage. Op deze manier hoopte Donohue zijn kameraden een mentale boost te geven, wij gaan er voor het gemak maar vanuit dat dat met wat biertjes zeker is gelukt.

Zac Efron, <strong>Trailer:</strong> Zac Efron als bierbezorger tijdens Vietnamese oorlog
Foto: Screenshot | The Greatest Beer Run Ever – Apple Studios

Niet alleen Zac Efron in de spotlights

“Ik krijg voortdurend te maken met twee wegen die ik op kan. Enerzijds kan ik iets doen wat iemand al van mij verwacht, maar anderzijds is er de meer uitdagende onverwachte weg.” Aldus Zac Efron over de rol. De hollywoodster is trouwens niet de enige grote naam die zijn opwachting maakt in The Greatest Beer Run Ever. Ook Russel Crowe heeft in deze tragikomedie een hoofdrol te pakken als fotojournalist die ‘ChickieDonohue tijdens zijn trip volgt.  Last but not least maakt Bill Murray – die destijds zelf bijna oud genoeg was om richting de Vietnamoorlog te gaan – ook zijn verschijning op de witte doeken. Een ware sterrencast dus. 

Wat te verwachten van The Greatest Beer Run Ever

In principe klinkt de titel ‘The Greatest Beer Run Ever’ als een simpele komedie, maar met de Vietnamese oorlog in je achterhoofd is dit toch niet helemaal het geval. Er worden genoeg serieuze onderwerpen besproken in de film, maar dat alles gaat wel gepaard met een humoristisch insteek. Wij weten dus al wat jij vanavond gaat doen: met een biertje naar The Greatest Beer Run Ever kijken. ‘Chickie’ Donohue zou trots zijn.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…