Nike laat levende legendes potje ballen in ‘footballverse’

Wat als? Wat als Arjen Robben het voetje van Iker Casillas had kunnen vermijden? Dan was in 2010 de wereld te klein voor Nederland.

Een ‘wat-als-vraag’ komt nog al vaak voor in de voetbalwereld. Vooral als we het hebben over verschillende generaties. Bijvoorbeeld: wat als Messi in het tijdperk van Cruijf speelde? En: wat als de échte Ronaldo tegelijkertijd speelt met Mbappé – wie is er dan beter? Daar geeft Nike FC nu met de Footballverse het antwoord op.

Nike FC commercial brengt heden en verleden in perfecte harmonie

Voor de grote mannen van Nike kan het WK niet snel genoeg beginnen. Om alvast in feeststemming te komen hebben ze het vuurtje aangestoken. De grootste spelers die de sport heeft gekend worden namelijk onder het vergrootglas gelegd dankzij de nieuwste technologie.

Hoe mooi zou het zijn als je verschillende generaties voetballers tegenover elkaar op het veld zet? Nike maakt dat in een nieuwe commercial werkelijkheid. In een omgetoverde fabriekshal worden mannen als Virgil van Dijk en Ronaldinho in tenues gehesen en de bal rolt. Een soort metaverse, maar dan de allerbeste voetballers van vroeger én nu. Naast dat Virgil de video een oranje tintje geeft, zien we ook Shane Kluivert de Nederlandse toekomstmuziek verzorgen.

Goed, al met al doet Footballverse ons een beetje denken aan de legendarische voetbalreclames van Pepsi en Nike vroeger. Toen legends als Roberto Carlos en David Beckham op je beeldscherm verschenen. Check het zelf maar:

Source: