Vandaag op Netflix: imponerende oorlogsfilm waar iedereen op wachtte

Oorlogsfilms vallen goed in de smaak. Dat blijkt niet alleen uit onze bezoekerscijfers, maar dat wordt ook duidelijk als je het gewoon aan mensen vraagt.

Het blijft simpelweg mensen trekken. De films zijn emotioneel, aangrijpend, episch, (vaak) waargebeurd en (vaak) leerzaam. Allemaal onderwerpen die ervoor zorgen dat mensen deze categorie hoog op hun filmlijstje plaatsen. Daarom is het fijn dat er vaak nieuwe cinematografische kunststukjes bij komen, zoals vandaag op Netflix.

Nu op Netflix: All Quiet on the Western Front

We hebben het over de boekverfilming van All Quiet on the Western Front.  In 1929 kwam het gelijknamige boek van Erich Maria Remarque uit, een Duitse oorlogsveteraan. Als één van de bekendste oorlogsboeken ooit, moest de film er wel een keer van komen. Netflix heeft de strijd gewonnen en vanaf vandaag – 28 oktober – kun je ‘m checken. Dit is precies het portie kijkvoer dat je nodig hebt.

All Quiet on the Western Front
Foto: Netflix Media Center

Synopsis

Het boek, en nu dus ook de film gaat over een jonge Duitse soldaat aan het front. Een wereldberoemd verhaal dat nu ook van Netflix een synopsis heeft gekregen:

All Quiet on the Western Front vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat aan het westfront van de Eerste Wereldoorlog. Paul en zijn kameraden ervaren uit de eerste hand hoe de aanvankelijke euforie van oorlog verandert in wanhoop en angst, terwijl ze vechten voor hun leven, en elkaar, in de loopgraven. De film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de wereldberoemde bestseller met dezelfde naam van Erich Maria Remarque.

Eerlijk: nu wil je ‘m toch ook direct zien?

Trailer All Quiet on the Western Front

Eén week geleden kwam de trailer uit, en iedereen was in rep en roer. De officiële beelden brachten liefhebbers samen en lieten hen vooral met smart wachten op 28 oktober. Je krijgt namelijk een kijkje in de harde waarheid van WWI.

Check nu de trailer, en daarna de hele film op Netflix, met onder anderen Daniel Brühl, Albrecht Schuch, Sebastian Hülk, Felix Kammerer.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…