Netflix-serie FIFA Uncovered showt alle corrupte WK-2022 ins & outs

CREDITS: Netflix Media Center

De grootste sport op aarde heeft ook een heel groot spaarpotje. Miljoenentransfers en absurde salarissen zijn eerder standaard dan een uitzondering. Maar waar komen al die centen vandaan? De nieuwste miniserie FIFA Uncovered op Netflix legt de corrupte voetbalwereld bloot.

FIFA Uncovered

Nog héél even: WK 2022 in Qatar staat op het punt te beginnen.  Leuk en aardig dat WK, zonder slag of stoot gaat het niet. Doordat het toernooi onder slechte omstandigheden wordt afgelegd, komen beschuldigingen uit alle hoeken om korte metten met de FIFA te maken. Een mening of oordeel is altijd makkelijk gemaakt. Daarom laat de serie FIFA Uncovered alles over het eindtoernooi, de voetbalbond en het corrupte wereldje boven water.

FIFA Uncovered, Netflix-serie <strong>FIFA Uncovered</strong> showt alle corrupte WK-2022 ins &#038; outs
Foto: Netflix

Stoelriemen vast: media oorlog incoming

Om olie op het al brandende vuurtje omtrent het WK te gooien, doet Netflix goede zaken. De releasedatum is bewust vóór het grootste toernooi op aarde gepland om alle ins en outs tentoon te stellen. Op woensdag 9 november is het tijd om de ramen en deuren te sluiten en de serie te streamen. In FIFA Uncovered kom je alles te weten over de grote organisatie waar eigenlijk juist zo weinig informatie over bekend is. Voormalig president Sepp Blatter kreeg het voor elkaar elke voetballiefhebber een hater van de voetbalbond te maken. Niet alleen de FIFA zelf, ook de sport ging gebukt onder veel kritiek die aan alle kanten luidde.

Hoe kon het zover komen dat de voormalige presidenten Blatter en Platini levenslang geschorst zijn? Waarom wordt het WK überhaupt onder zulke slechte omstandigheden gehouden? Waar komen al die miljoenen vandaan in de zo beschuldigde criminele voetbalwereld? Al deze vragen zijn binnenkort voorzien van antwoorden. Als dit geen nummer 1 trending wordt, klopt er niets meer van het systeem.

Om alvast een voorproefje van dit vuur op je beeldscherm te krijgen, brengt de officiële trailer van FIFA Uncovered de eerste nieuwsgierigmakende beelden.

Source:
National World, Netflix Media Center