Call of Duty goes Dutch: Amsterdam wordt getransformeerd tot schiettent

Activision heeft onze dag he-le-maal gemaakt. Tijdens het Call of Duty Next evenement van afgelopen week heeft de COD-franchise namelijk bekendgemaakt dat Modern Warfare 2 er heel snel aankomt. Duidelijk is dat Amsterdam moet oppassen, want in de aankomende release zal onze hoofdstad als schiettent fungeren.

‘Breenberg hotel’ wordt het strijdtoneel van Call of Duty

Het ‘Breenberg Hotel & Spa’ in Amsterdam. Dat is de plek waar het voor Call of Duty allemaal om te doen is. En als je Amsterdam uit je broekzak kent maar nog nooit van dit hotel hebt gehoord, dan heb je het helemaal bij het rechte eind. Dit hotel bestaat namelijk niet. Het Breenberg hotel is een fictief design en dus completely fake, al betekent dit niet dat onze hoofdstad niet terug te herkennen is. Het hotel bevindt zich namelijk tussen het Centraal Station en de befaamde grachten van Amsterdam, en die herken je natuurlijk meteen.

Geïnspireerd op oorlogen die de wereld hebben gevormd

Daar waar het eerste deel van Modern Warfare redelijk wat tumult met zich meebracht – met gameplay gebaseerd op recente gebeurtenissen en Russische invloeden – lijkt Call of Duty: Modern Warfare II iets veiliger voor de dag te komen. “Door de oorlog in Oekraïne is het voor ons belangrijk om gevoelig met deze thema’s om te gaan”, adus Infinity Ward co-founder Patrick Kelly. De game is dan ook geheel fictief ontworpen, maar blijft geïnspireerd op militaire gebeurtenissen die de wereld zoals we die nu kennen hebben gevormd.

De gameplay van Modern Warfare II

Tijdens het evenement zijn onze hersenen volgepropt met informatie. Zo weten we ondertussen dat het Modern Warfare II ontzettend veel invloeden heeft vanuit het eerste deel. Zo keren oude veteranen als Simon ‘Ghost’ Riley a.k.a. “Mission failed, we’ll get ‘em next time” en John ‘Soap’ McTavish terug. Ook lijken de missies die we tijdens het evenement hebben gezien behoorlijk op de missies van het eerste deel. Enfin, wij klagen niet: Modern Warfare is en blijft een legendarische game.

Details over de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare II game

Goed, sta je al te springen om met een MP5 in de handen door de straten van Amsterdam te lopen? Wacht daar dan nog maar even mee tot 28 oktober amigo. Op deze datum wordt de nieuwe Call of Duty game namelijk uitgebracht. De betà versie van de game is al wel online, en die beelden delen we dan ook maar al te graag met je.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…