James Bond zit vol met soa’s en bacterien | Many Facts #1

CREDITS: Foto: MGM Studios
Many Facts is voor de heren die zichzelf vol willen stampen met de meest random feitjes. Zodat jij een leuke ijsbreker hebt voor tijdens een date of gewoon om aan je maten te vertellen in de kroeg. Elke week brengen we een feitje aan de man waardoor jij denkt: “What the f*ck?” 

Sinds ’62 staat James Bond bekend als een iconische gentleman. Dat wij hem nu omschrijven als ordinaire viespeuk zal dan ook het een en ander teweegbrengen. Maar goed, wij verkopen jou natuurlijk geen bullshit. Onze uitspraak wordt dan ook ondersteund door een studie van de Radboud University. Volgens deze studie wast James onder andere vrijwel nooit zijn handen, zit hij vol met bacteriën van insecten en heeft hij de nodige soa’s opgelopen in zijn films.

Bond met vieze handjes

Dat Bond vrijwel nooit zijn handen wast is eigenlijk heel apart als je zijn werkzaamheden in je achterhoofd houdt. Wanneer Blond weer iemand het leven ontneemt, verwacht je op zijn minst dat hij even het bloed van de handen spoelt after the deed is done. Bij 007’ gaat dit dus niet op: tussen 1962 en 2021 waste de ‘gentleman’ in 25 films maar twee keer (!) zijn handen. Mannen staan dan misschien algemeen bekend voor hun minder hygiënische habits, maar dit slaat toch echt alles hoor.

bond
Foto: The Movie Database

Soa’s? 007’ has got ‘em.

In de films van Bond zien we de spion regelmatig in actie. Zo ook met de dames. Sterker nog: in 25 films tijd bedrijft Bond maar liefst 59 keer de liefde. En heel lang duurt het niet voordat hij de dames waar hij een oogje op heeft in zijn bed krijgt: in ‘Thunderball’ deed Bond er een kleine twintig minuten over en in ‘The Living Daylights’ fixte 007’ het nog sneller. “What, no small talk? No chit-chat?” Nee James, daar doe jij blijkbaar niet aan. Over anticonceptie wordt niet gesproken en James vraagt ook nooit naar de seksuele geschiedenis van zijn partners. Reken er dus maar op dat James minstens 007’ soa’s heeft opgelopen.

Overal ligt gevaar op de loer

Als je denkt dat James een gevaarlijk leven leidt door de schietpartijen en achtervolgingen die hij meemaakt: guess again. Het echte gevaar ligt daar waar je het niet verwacht. Bijvoorbeeld in de Japanse bergen, waar James in ‘You Only Live Twice’ urenlang rondliep. In dit gras zitten allerlei gevaarlijke insecten die verscheidene ziektes kunnen overbrengen. Hoe bedoel je ‘You Only Live Twice’? Je leeft toch echt maar één keer James, en op deze manier gaat dat leven niet lang meer duren.

We zetten de feiten nog maar even op een rijtje: 007′ wast dus vrijwel nooit zijn handen, hij is 100% van soa’s voorzien en hij houdt zichzelf niet veilig voor gevaarlijke bacteriën. James Bond is dus met recht een viespeuk te noemen.

bond
Foto: Screenshot Universal Pictures