First look: Lady Gaga en Joaquin Phoenix in ‘Joker: Folie a Deux’

CREDITS: Warner Bros. Pictures Media Pass

Een magistraal, psychologisch stukje filmgeschiedenis krijgt een tweede hoofdstuk. Joker: Folie à Deux is de aanstaande Joker-sequel en we hebben een second look te pakken., maar wel een first look van Lady Gaga en Joaquin Phoenix samen. Gedeeld door Todd Phillips zelf, natuurlijk.

Deze still laat wel zien waar iedereen op wachtte: Lady Gaga als Harley Quinn naast meneer Phoenix als The Joker. Dit wordt knallen.

Lady Gaga en Joaquin Phoenix in ‘Joker: Folie à Deux’

Het is de tweede keer dat we iets te zien krijgen van Todd Phillips. Eerst deelde hij een geniale foto van Arthur Fleck die geschoren werd in Arkham Asylum. De tweede still deelt hij met de woorden ‘Happy Valentines Day’. Een mooi gebaar van de regisseur en het stel ziet er ook redelijk verliefd uit op de foto. Al zal het niet de hele film rozengeur en maneschijn zijn…

Check Lady Gaga naast Joaquin Phoenix hier:

Releasedatum

Eerder konden we je al de releasedatum vertellen. 4 oktober 2024 mag je met rood in je agenda omcirkelen. Voor de oplettende kijkers onder ons: jup, dat is precies vijf jaar na het verschijnen van Joker op het witte doek. Lekkere timing, hoor.

Over het plot is verder nog niks bekend, maar de naam van de film (of wordt het een soort musical) verklapt volgens de kenners van Variety al wel iets. Er komen waarschijnlijk twee hoofdpersonages. Óf dat de hoofdpersoon bijvoorbeeld een gespleten persoonlijkheid heeft. Folie à Deux betekent namelijk ‘waanzin voor twee’ en kan zijn dat één iemand waanvoorstellingen heeft, of dat twee mensen dezelfde problemen hebben in het koppie. De naam past dus nu al perfect.