Hier is the first look van Joaquin Phoenix in ‘Joker: Folie a Deux’

CREDITS: Warner Bros | Filmdepot

Een magistraal, psychologisch stukje filmgeschiedenis krijgt een tweede hoofdstuk. Joker: Folie à Deux is de aanstaande Joker sequel en we hebben de first look te pakken.  Gedeeld door Todd Phillips zelf, natuurlijk.

Eerste beeld van Joaquin Phoenix in Joker: Folie à Deux

De regisseur heeft een veelzeggende foto van Joaquin Phoenix als Arthur Fleck op zijn eigen Insta gezet. The Joker krijgt op de foto een scheerbeurt van iemand, terwijl hij hard is vastgebonden en zijn lichaam onder de littekens zit. Het lijkt op een soort startsein, want de caption luidt: ‘Day 1. Our boy. #joker’

Een musical en fans vragen om Lady Gaga

Folie à Deux wordt niet zomaar een vervolg. Nope, het gaat compleet anders worden. De sequel komt in de vorm van een musical en, naar verluidt, wordt Joaquin Phoenix bijgestaan door Lady Gaga (als Harley Quinn) en Brendan Gleeson. Deze namen zijn nog niet bevestigd, maar de kans lijkt héél groot. Ook in de reacties op Todd Phillips’ Insta-post zien we terug: ‘Sneak peak at Gaga plis.’

Releasedatum en verhaal Joker: Folie à Deux

Eerder konden we je al de releasedatum vertellen. 4 oktober 2024 mag je met rood in je agenda omcirkelen. Voor de oplettende kijkers onder ons: jup, dat is precies vijf jaar na het verschijnen van Joker op het witte doek. Lekkere timing, hoor.

Over het plot is verder nog niks bekend, maar de naam van de film, uhmm musical, verklapt volgens de kenners van Variety al wel iets. Er komen waarschijnlijk twee hoofdpersonages. Óf dat de hoofdpersoon bijvoorbeeld een gespleten persoonlijkheid heeft. Folie à Deux betekent namelijk ‘waanzin voor twee’ en kan zijn dat één iemand waanvoorstellingen heeft, of dat twee mensen dezelfde problemen hebben in het koppie. De naam past dus nu al perfect.

Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar eind 2024. Heb je het eerste deel nog niet gezien? Check dan hier onze review over Joker toen-ie nét in de bios uit was. Of kijk gewoon helmaal: je hebt vast wel een streamingdienstabonnementje.