Hier is de releasedatum van Joker: Folie a Deux

Releasedatums krijgen is áltijd leuk. Het geeft een gevoel van houvast: je weet ein-de-lijk waar je aan toe bent. En het is extra tof als het om de sequal van Joker gaat.

De naam van het vervolg op de Oscarwinnende film was al even bekend. Joker: Folie à Deux wordt het nieuwe meesterstuk van Todd Phillips en niemand minder dan Joaquin Phoenix heeft weer de hoofdrol. We kunnen onszelf dus weer lekker maken voor psychologische, cinematografische kunststukjes. Hetgeen wat hem door zijn hoofdrol in de eerste film de Oscar voor Beste Acteur opleverde.

Joker: Folie à Deux: releasedatum

Goed, naast de bevestiging van de terugkeer van Joaquin Phoenix, maakt Warner Bros ook de releasedatum bekend: 4 oktober 2024. Voor de oplettende kijkers onder ons: jup, dat is precies vijf jaar na het verschijnen van Joker op het witte doek. Lekkere timing, hoor.

Joker: Folie à Deux
Screenshot Joker – Warner Bros

Nieuwe musical?

Verder maakt het productiebedrijf niks meer bekend. Maar gelukkig hebben we altijd Variety nog. Dit toonaangevende platform geeft aan dat héél anders wordt dan het eerste deel. Waar het eerste deel natuurlijk donker en ruig was – love it -, gaat het tweede deel volgens Variety muzikaler worden. Een beetje musical-achtig zelfs. Mmmh, oké… Alleen daar wordt wel bij verteld dat Harley Quinn gespeeld gaat worden door Lady Gaga. Dat is wel weer nice.

‘Waanzin voor twee’

De Franse naam Joker: Folie à Deux verraadt dat er waarschijnlijk twee hoofdpersonages gaan komen. Óf dat de hoofdpersoon bijvoorbeeld een gespleten persoonlijkheid heeft. Folie à Deux betekent namelijk ‘waanzin voor twee’ en kan zijn dat één iemand waanvoorstellingen heeft, of dat twee mensen dezelfde problemen hebben in het koppie. Nou, de naam past dus nu al perfect.

Heb je het eerste deel nog niet gezien? Check dan hier onze review over Joker toen-ie nét in de bios uit was. Of kijk gewoon helmaal: je hebt vast wel een streamingdienstabonnementje.