Vela: de serie van pro surfer John Florence over zijn oceaantocht

CREDITS: Screenshot | Vela

De Amerikaanse pro surfer John John Florence is, nadat hij afgelopen jaar gewond is geraakt, geobsedeerd door zeilen. Hij wilde de wereld op een nog toffere manier ontdekken. En wat is een beter dan gewoon de open oceaan op te gaan en kijken waar je uitkomt? In de vierdelige documentaire serie ‘Vela’ volg je John John Florence en zijn crew.

Van pro surfer naar een oceaantocht

Florence heeft in zijn carrière als surfer meerdere prijzen gewonnen. In 2017 bereikte hij zijn hoogtepunt en won de World Surf League. Helaas raakte hij in 2019 gewond en lag hij al snel uit de competitie. Stilzitten is voor deze surfdude niet weggelegd en hij wilde hoe dan ook weer snel het water op. Dan maar met een zeilboot moet hij gedacht hebben.

Met zijn vrienden heeft hij meerdere boten gehad, zoals een Hobie 16, Phantom en een J/35 catamaran. Het werd elke keer weer steeds leuker om gebied verder vanaf huis te gaan ontdekken en te kijken naar het leven op andere eilanden.

 You’re always working to keep moving forward

Een regelrechte droom die uitkomt

John zijn droom was om een open ocean trip te maken. Midden in de Grote Oceaan ten zuiden van Hawaii begon het avontuur bij het eiland Palmyra. Door de speciale bouw van de eilanden zijn ze erg benieuwd naar het leven onder water en de diersoorten die daar te vinden zijn. De reis zal een maand gaan duren.

In de eerste aflevering zie je meteen excitement binnen het team. Een onbekend avontuur begint voor de crew (Kona Johnson, Nathan Florence, Jacques Vincent, Eric Knutson en John John Florence) en maakt ons allemaal jaloers. Zij doen iets wat wij allemaal wel willen, maar niet uitvoeren. Gelukkig zijn de beelden er.

Ben je ook benieuwd naar de tweede aflevering van de Vela docu van John Florence, kijk dan hieronder:

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…