De beste films van Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence is naast een hele mooie vrouw, ook een fantastische actrice. Sinds 2008 schittert ze al op het witte doek. Maar het meest bekend onder het grote publiek werd ze met haar rol als Katniss Everdeen in The Hunger Games. Maar ook met Silver Linings Playbook scoorde ze flink. Ze won meerdere Goldon Globes met verschillende rollen in Joy en American Hustle.

De beste films van Jennifer Lawrence

In zowel 2015 als 2016 was Lawrence de beste betaalde actrice ter wereld. Met haar films die wereldwijd meer dan €5,5 miljard opbrengen, wordt ze ook wel gezien als meest succesvolle actrice van haar generatie. Ze is geboren op 15 januari 1990 in Louisville en we mogen haar dan ook binnenkort feliciteren met haar 30e verjaardag. Alvast gefeliciteerd, kaartje komt nog! Dit zijn haar beste films:

1. X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past speelt zich af in de toekomst waarin Magneto’s Brotherhood een senator vermoordt. Hierdoor wordt de jacht op de mutanten gestart. X-Men uit het verleden en uit de toekomst zijn hierdoor genoodzaakt samen te werken om een dystopische toekomst te voorkomen. Jennifer Lawrence speelt Mystique in deze film. Ze kan veranderen in iedere gedaante die ze wil.

2. Silver Linings Playbook

In Silver Linings Playbook is Pat Solatano door de jaren heen alles verloren. Wanner hij na acht maanden uit een psychiatrische inrichting komt, trekt hij in bij zijn ouders. Hij is vastberaden om zijn leven weer op de rit te krijgen. Het enige wat zijn ouders willen is dat hij weer zijn liefde voor de Eagles deelt met hun. Als Pat Tiffany ontmoet wordt zijn leven compleet overhoop gegooid. Ze maken een afspraak en voor wat hoort wat. Samen gaan ze de deal aan maar wat voor gevolgen dit heeft had Pat niet voorzien.

3. X-Men: First Class

Deze film gaat over het begin van de X-Men saga. Voordat de Professor X en Magneto hun namen aannamen. Moest ze eerst hun krachten ontdekken en onder controle krijgen. Toen waren ze nog beste vrienden en probeerden ze samen met andere mutanten armageddon te stoppen. In dit proces ontstaat er een kloof tussen beiden met alle gevolgen van dien.

4. The Hunger Games: Catching Fire

Na het winnen van de eerste Hunger Games zijn Katniss en Peter alles behalve onschendbaar. Er zijn verschillende geruchten over een opstand tegen het Capitool. Deze opstand hebben zijn veroorzaakt. President Snow accepteert enkel als excuus voor hun gedrag dat ze een overweldigende liefde voor elkaar voelen. Tijdens hun zegetocht langs alle districten zullen ze de bevolking hiervan moeten overtuigen.

5.  American Hustle

Oprichter Irving Rosenfield en zijn sexy partner in crime Sydney worden door FBI-agent DiMaso in ruil voor strafvermindering gedwongen mee te werken aan een onderzoek. Hiervoor moeten ze bewijs verzamelen tegen verschilleden corrupte politici. Hierdoor raken ze verzeild in een gevaarlijke spel tussen machtige partijen. Ook kopstukken van lokale maffia moeien zich in de strijd.

Jennifer Lawrence belooft nog veel goede films te maken en zal daarmee zeker ook weer in de prijzen gaan vallen. Op dit moment is ze bezig met Untitled Lila Neugebauer Project en Mob Girl. Daarnaast zit Bad Blood eraan te komen. Deze is aangekondigd maar nog niet in productie. We hopen nog lang van je te kunnen genieten Jennifer!

Jennifer Lawrence
Foto: Bigstock
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…