Waarom sommige (mooie) mensen echt niet fotogeniek zijn

Over het algemeen kun je mensen opdelen in een aantal groepen: mooie mensen die knap op de foto staan, mooie mensen die minder mooi op de foto staan, minder mooie mensen die mooi op de foto staan en minder mooie mensen die ook minder mooi op de foto staan. Snap je het nog? Laten we eerst even het volgende uit de wegruimen: iedereen is mooi op zijn eigen manier, maar eerlijk is eerlijk, er zijn nou eenmaal gewoon poeplelijke mensen.

Mooie mensen die mooi op de foto staan

Dit lijkt me duidelijk, deze groep heeft het goed bekeken. Ze kunnen zo als model aan de slag én worden in ‘real-life’ ook nog eens nagekeken om hun mooie symmetrische bakkes. Denk aan ’n Kate Upton of ’n David Beckham.

Mooie mensen die minder mooi op de foto staan

Hier valt de grootste groep onder. Je loopt lekker zelfverzekerd over straat, je hebt wel eens sjans met een mooie meid, als je in de spiegel kijkt ben je best tevreden, je bent verzorgt. Kortom: je ziet er goed uit, pik. En dan krijg je de dag erop de foto’s van gisterenavond te zien en je schrikt jezelf kapot. ‘Niet accepteren op tijdlijn’, is dan ook het eerste wat je doet. Was ik zo dronken? Nee, deze foto is gemaakt toen ik binnenkwam… Fuck! Voel je je aangesproken? Lees dan door, de oplossing is nabij.

Minder mooie mensen die mooi op de foto staan

Fotogeniek zijn moet in je zitten, maar je kan het ook wel een beetje leren. Sommige kunnen het zelfs zo goed, dat ze op een foto kunnen verbergen wat voor rotkop ze hebben. Neem bijvoorbeeld Lady Gaga. Absoluut geen mooie vrouw, maar ze weet wel hoe ze het beste op de camera kan staan. Maar denk ook aan van die oude verrimpelde mannen uit Indonesië, die in de zon kijken. Enorm fotogeniek, mooi zelfs! Maar een schoonheidswedstrijd zullen ze niet meer winnen…

Fotogeniek zijn

Voor de tips en tricks heb ik me even goed moeten inlezen, want heel eerlijk; je leert het niet echt van een pro. Zo’n situatie als hierboven beschreven is mij heel herkenbaar en ik ben geen verrimpelde Indonesiër, laten we maar zeggen.

0311culdrolletjeToch kun je leren om fotogeniek te zijn. Het belangrijkste om te onthouden is eigenlijk heel simpel: uitstraling, net zoals in het ‘echte leven’. Als je de kop van een drol hebt en je hebt toch een leuke en eerlijke lach, dan ben je altijd de beste versie van jezelf én kan je toch nog scoren. Denk maar aan een van je favoriete Emoji ;-).

Uitstraling komt dus ook op de foto over, alleen blijft het hier zeker niet bij. Een foto is namelijk een 2D versie van jou, dus er zijn wat tips zodat jij er in 2D minstens zo goed uitziet als in 3D. Mensen met een hoekig gezicht of bijvoorbeeld wat uitpuilende ogen of kin hebben in 2D geluk. Het is mooi als deze details geaccentueerd worden op foto’s.

Verder kun je je houding ook wat aanpassen, zodat je beter overkomt op de camera. Dit kun je oefenen, maar kom op we zijn geen chicks. Dus onthoudt het gewoon. Laat jezelf nooit van té dichtbij fotograferen, want dan vervormen je verhoudingen. Kijk niet in de camera, strek je nek en buig je kin wat naar beneden (check wel of je nu geen dubbele kin krijgt). Laat je niet frontaal fotograferen, maar vanuit een hoek en til je hoofd licht naar voren. Snap je? En de laatste tip: span je kaken aan, het geeft je een strakkere kaaklijn en dat diggen die vrouwen!

Verder is het ook een goed idee om een baard te hebben. Het is misschien niet heel erg hip meer, maar baarden zijn nou eenmaal ideaal voor lelijke mensen. Lees hier waarom.

Ten slotte moet je in gedachten houden dat je er op de foto nooit hetzelfde uitziet als dat jij jezelf ziet. Jij kent jezelf namelijk alleen van de spiegel. Mocht je een heel symmetrisch gezicht hebben, dan zal dit verschil niet heel groot zijn. Maar de meeste mensen zien er in spiegelbeeld toch wel wat anders uit, dus luister vooral naar anderen. Zij kennen de echte jij en kunnen veel beter beoordelen of jij goed of niet op de foto staat.

Minder mooie mensen die ook minder mooi op de foto staan

Oh ja, die heb je natuurlijk ook nog. Dit is gewoonweg heel kut. Voel je je aangesproken? Vermijdt foto’s en ben gewoon heel lief!