Legendarisch: Zizou interviewt Messi over voetbalmagie

CREDITS: Bigstock

Het komt niet vaak voor dat een legende van zowel Real Madrid en FC Barcelona plaatsnemen in een ruimte. Laat staan dat ze plaatsnemen voor een goed gesprek met elkaar.

Gelukkig snappen ze bij Adidas dat zoiets juist voor hele unieke beelden zorgt waar menig voetbalfan geen genoeg van krijgt.

Twee GOATS van het spelletje met elkaar in conclaaf

En dat is dan ook exact wat er gebeurde op het moment dat Zinedine Zidane en Lionel Messi deze week tegenover elkaar zaten. In de nieuwe video van Adidas gaan deze twee GOATS met elkaar in conclaaf over de herinneringen die ze van elkaar hebben, welke idolen ze vroeger hadden, welke wedstrijden ze nog eens opnieuw willen spelen en nog veel meer onderwerpen die alleen GOATs onder elkaar kunnen bespreken. Maar het belangrijkste? De waardering die ze naar elkaar uitspreken: ‘Jij ziet dingen eerder dan anderen. Ik lag één seconde voor op de rest, jij ligt 3 seconden voor op de rest. En daarom, voor mij, is dat wat je anders maakt dan de rest van de spelers.”‘ Aldus de voormalige Franse international over Leo Messi.

Messi steekt loftrompet ook voor Zizou uit

Ook Messi steekt de loftrompet uit voor Zizou. ‘Ik zeg dit niet omdat hij hier is, maar ik heb het al vaker gezegd. Zidane is een van de grootste spelers uit de geschiedenis en ik heb hem altijd bewonderd en liefgehad. Ik volgde hem veel in Madrid en ik had ook veel last van hem omdat ik uit Barcelona kom. Zidane is elegantie, kunst, magie en alles. Ik heb veel herinneringen aan hem, waaronder zijn doelpunt tegen Leverkusen in de Champions League-finale, zijn doelpunten tegen Brazilië in de WK-finale, de iconische draaibeweging die hij altijd maakte en het beroemde doelpunt in Valencia.’ Zo vertelt de ster van Inter Miami.

Spijt van Messi en Zidane

Hoewel de twee legendes allebei een ongekende carrière hebben gehad, zijn er toch dingen waar ze spijt van hebben. Het feit dat Zizou en Messi nooit hebben samengespeeld, is daar eentje van. ‘Het is jammer dat we niet samen hebben kunnen spelen’, vertelde Zizou. Hij voegde er aan toe: ‘Vandaag is een heel belangrijke dag voor me omdat ik hem kan vertellen hoeveel ik hem bewonder… Ik denk dat het magie is, pure magie.’ Wat de GOATS nog meer tegen elkaar hadden te zeggen? Check het in de video hieronder.

Source:
Bigstock