Instagram Reels is live: dit is waarom ook jij fan gaat worden

CREDITS: Felipe Pelaquim

Het Chinese platform TikTok gaat al een tijdje snoeihard. Voor die mensen geen idee hebben wat ze missen; het is een combinatie van vreemde challenges (die ze ons ook nog uit moeten leggen), dansende tieners, knuffelende honden en vooral een rete-agressief algoritme dat ervoor zorgt dat mensen letterlijk uren zitten te scrollen. Instagram kon natuurlijk niet achterblijven en heeft bijna een kopie van TikTok online gegooid, genaamd Instagram Reels.

Instagram Reels, ook jij gaat er fan van worden

Zou dat toevallig zijn? De timing is in ieder geval wel erg lekker. Trump is namelijk zeer kritisch op het Chinese platform. De president van de VS maak zich vooral zorgen over de slechte beveiliging van gegevens. Alle gegevens die gebruikers delen komen in handen van China. Mensen maken zich zorgen over de toekomst van TikTok (zie onderstaande foto voor de resultaten als je TikTok op Google intikt). Vandaar dat al groot aantal content-creators heeft door deze beschuldigingen hun TikTok-account al hebben verwijderd. Kortom: Instagram heeft het momentum mee.

Instagram reels, Instagram Reels is live: dit is waarom ook jij fan gaat worden
Foto: visuals

Toffe filmpjes op Instagram Reels

We zijn inmiddels wel gewend aan nieuwe Instagram features. De ene is wat succesvoller dan de andere. Maar de kans lijkt groot dat Reels een hitje gaat worden. Of er ook net zoals op TikTik vele schaarsgeklede dansende tieners en gekke challenges gaan komen is de vraag.

TikTok is ook zo populair door het gebrek aan ouders, en dus ook toezicht. De jongere doelgroep kan lekker zijn gang gaan daar. Hoe zal dat uitpakken op Instagram Reels?

Wij denken best wel goed. Na een tijdje scrollen door deze nieuwe Instagram-functie kwamen we genoeg content tegen die onze lippen deden krullen. We zijn de flauwste niet en delen dit natuurlijk direct met jou. Wat denk je: is Instagram Reels een blijvertje?

Dit bericht bekijken op Instagram

 

when life kicks in.

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TikTok | Girls | Dances (@curvywavez) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Victoria Pia Elisabeth Waldau (@victoriawaldau) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door lauren bullen (@gypsea_lust) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dream cars 😍 #carsofinstagram

Een bericht gedeeld door Ishan Lad (@ishanlad) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

📍Maldives Ahh take me back. Footage by @not.always.home

Een bericht gedeeld door O C E A N A 🐚 (@oceanastrachan) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

☕️

Een bericht gedeeld door Kara Del Toro (@karajewelll) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TMA | Take More Adventures® (@takemoreadventures) op

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…