Dit is het bewijs dat we allemaal hetzelfde zijn op Instagram

Als we onze Instagram tijdlijn moeten geloven, is het ideale leven gevuld met de mooiste reizen naar het buitenland. Wanneer je een toeristische attractie bezoekt, moet hier een mooi kiekje van gemaakt worden. In de meeste gevallen wordt dit dan ook een foto zoals je ‘m van Google kent. Meestal staan we er zelf op, als herinnering dat je op die plek bent geweest. De hashtags #instatravel, #passportlife en #travelgram vliegen voorbij.

De cliché foto’s die iedereen maakt

Op Instagram is er een cultuur ontstaan dat een gemaakt gevoel kan geven, generiek. Zoek een #wanderlust op en je krijgt de lachwekkende overeenkomsten te zien. Dat is dus precies wat videomaker Oliver gedaan heeft. Hij heeft al zijn bevindingen samengevat in een filmpje dat nog net twee minuten duurt.

Oliver Kmia is een videomaker die normaal gesproken voral drone- video’s maakt. Nadat hij op vakantie ging naar Italië, kwam hij op het idee om deze video in elkaar te zetten. In Rome wilde hij een foto maken van de welbekende Trevifontein, maar hij kwam niet eens in de buurt van de fontein. Er waren teveel toeristen die hetzelfde idee hadden als Oliver en probeerde de beste foto van de fontein te maken. “Tijdens mijn trip voelde het alsof veel mensen niet echt van het moment genoten, maar vastgekleefd aan hun telefoon zaten”.

En dus kwam Oliver op het idee om eens op Instagram te kijken wat mensen dat posten en in hoeverre dat steeds dezelfde foto’s waren. Zo kwamen de plekken van de Eiffeltoren in Parijs, de Toren van Pisa, de Kangoeroe- bordjes in Australië en Machu Picchu in Peru naar voren. Hij kwam tot de conclusie dat ze bijna allemaal hetzelfde waren. Wanneer je voor de Toren van Pisa staat, wil je natuurlijk, hoe cliché het ook klinkt, de omvallende toren tegenhouden. Uniek zijn de foto’s dus absoluut niet maar dat zie je pas echt na het zien van het filmpje.

Als je dan toch voor een originele foto wilt gaan, pak dan ook een unieke plek om naar toe te reizen.

Total
1
Share