Iconische Netflix-kijktip: PelE

CREDITS: Netflix Media Center

Pelé is niet meer. Of juist wel. De met voetbal doordrenkte legendarische Braziliaan Edson Arantes do Nascimento is op 82-jarige leeftijd overleden. Maar daardoor voetbalt hij ook direct weer in iedereens gedachte.

Elke hoofdpagina, elke sportjournalist, elke voetballiefhebber, elke Braziliaan heeft vandaag Pelé in zijn hoofd. Hij leeft dus, en de man die het voetbal in zijn eentje heeft veranderd, zal in veel ogen ook niet écht doodgaan.

Docu over PelÉ: nu is het kijkmoment

Wij zijn niet het magazine dat anekdotes op tafel kan leggen uit ’58 of de eeuwige discussie kan beëindigen hoeveel officiele goals Pelé daadwerkelijk heeft gescoord. Daar zijn anderen beter in. Wat we wél zijn: het magazine dat kan aangeven waarom nu het moment is om nóg meer over hem te leren. Het is namelijk niet voor niets dat er drie dagen nationale rouw zijn aangekondigd in Brazilië.

, Iconische Netflix-kijktip: <strong>PelE</strong>
Foto: Netflix Media Center

Ongelooflijke beelden

Daarom raden we de Netflix-documentaire Pelé aan. In deze docu, met werkelijk fantastische archiefbeelden, wordt het pad van Pelé vastgelegd: van baanbrekend talent tot nationale held. De emotionele interviews met heerlijke quotes en zijn eigen kijk op het spelletje maken dit dé kijktip van het moment. Al zijn de duizenden nieuwe voetbalcompilaties op YouTube ook geen straf om naar te kijken.  Daar wordt duidelijk hoe goed deze man écht was.

De drievoudig wereldkampioen gaat de boeken in als de beste. Dat wordt nu door bijna ie-de-reen beaamd. Al is dit natuurlijk wel het momentum en zijn de emoties hoog. Maar het was Johan Cruijf die zei: ‘Ik kan een nieuwe Di Stéfano zijn, maar geen nieuwe Pelé. Hij is de enige die de logica overstijgt.’ Hoewel Johan veelal ook in zijn uitspraken onnavolgbaar was, is deze quote zo klaar als een klontje. Het zijn woorden die alleszeggend zijn over de magie van Pelé. En daarmee over het voetbal.

De documentaire staat al een jaartje op Netflix en kun je direct streamen. Maak jezelf hier klaar met de trailer. Misschien komt er de komende dagen nog meer beeldmateriaal over Péle naar de streamingdiensten of YouTube (het zou zelfs gek zijn als dat niet zo is) en dat mag je goed in de gaten houden.

Source:
Netlfix Media Center