De beste (en slechtste) horrorfilms van dit jaar, tot nu toe

CREDITS: Universal Pictures

Ah, wat een jaar is 2023 tot nu toe. Op het gebied van horrorfilms in ieder geval dan.

Qua films in totaliteit, met Oppenheimer en Asteroid City in aanzicht, is ’23 écht een goed jaar. Ook voor de horrorfilms. Er zijn al veel jongens op de witte doek verschenen, maar goed: kwantiteit betekent natuurlijk nog niet altijd kwantiteit.

De horrorfilms uit ’23 die je wil checken, en juist niet

Verre van, zelfs. Daarom maken wij daar het onderscheid tussen met de beste en slechtste horrorfilms van dit jaar tot nu toe.

‘Huesera: The Bone Woman’

Als je een 99% rating op Rotten Tomatoes ontvangt, dan weet je dat je een top film hebt. En laat dat nou net het geval zijn bij ‘Huesara: The Bone Woman’. De film volgt een jonge vrouw genaamd Valeria, die er alles aan doet om haar kinderwens te vervullen. Als ze eenmaal zwanger is, wordt ze direct vervloekt door de zogenaamde Bone Woman. Soms oogt een horrorfilm fake, maar deze film? Deze komt toch wel heel dichtbij een bovennatuurlijke nachtmerrie. Absoluut geen aanrader voor de mensen onder ons met een zwak hart, maar anders dan moet je deze film checken.

M3GAN

Ook M3GAN verdient wel een spot in dit lijstje. Zeker wanneer we Rotten Tomatoes erbij pakken en een 93% score zien. In beginsel vonden we dit ook echt een enge film, omdat het net als The Bone Woman best dichtbij de realiteit komt. De AI-invloeden zijn, zeker in deze periode, heel nice om terug te zien in een film. Bovendien is de manier waarop het prototype van M3GAN opeens een sinister karakter krijgt best geloofwaardig en goed bedacht. Op het einde begint de komedie toch een beetje de overhand te nemen. Dat brengt best wat hilarische momenten met zich mee, alleen wij waren persoonlijk juist fan van het onverwachte realisme in de film.

De slechtste films

De slechtste films gaan we echt niet per titel doornemen. Sorry, maar dat verdienen ze niet. Zeker niet als een van die films ‘The Cocaine Bear’ heet. Deze staat wat ons betreft trouwens met stipt op numero uno, al is het verhaal wel geïnspireerd op ware gebeurtenissen, hoe gek dat ook klinkt. De film is echt alleen bedoeld om edgy te zijn en draait daar eigenlijk continu in door.

Op twee komt ‘Winnie the Pooh: Blood and Honey’ te staan. Welke halvegare verzint het nou om een van de meest knuffelbare karakters in de geschiedenis van cartoons om te toveren naar een moordlustige psychopaat? Het idee is eigenlijk een beetje soortgelijk aan de ‘Sint’ film. Allebei ideeën die gedoemd waren om te falen en dat hebben ze ook allebei keihard gedaan.