Hardop muziek luisteren voor betere prestaties in de slaapkamer

Eerder lazen we al dat pop muziek zorgt voor een goede workflow, maar hardop muziek luisteren zorgt ook voor de nodige ‘workflow’ in de slaapkamer. Het komt erop neer muziek zorgt voor meer saamhorigheid, geluk en seks. Heel veel seks.

Een nieuw onderzoek, Music Makes It Home, laat zien dat muziek op meerdere vlakken positieve effecten oplevert. De studie is gesponsord door Sonos en supported door Apple Music. Na het bekijken van de resultaten zal je wat vaker een plaatje opzetten. Tijd om flink wat muziek door je speakers pompen dus.

hardop-muziek-luisteren-4

Hardop muziek luisteren

Music Makes It Home

Sonos en Apple Music trapte het onderzoek af door 30.000 personen een enquête te laten invullen over muziek. Vervolgens werden 30 gezinnen van over de wereld gevraagd om mee te werken aan het experiment. Gedurende één week mochten de deelnemers niet hardop muziek luisteren. De volgende week werd er een nieuw muziek systeem geïnstalleerd in de huizen, zodat researchers de boel konden observeren.

Volgens Dr. Daniel J. Levitin, neuroloog en auteur van het onderzoek, zitten je neuronen op hetzelfde level met die van anderen in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat er oxytocine vrijgelaten wordt, een hormoon die sociale contacten met gevoelens en plezier verbindt. Dat zien we terug binnen het onderzoek, doordat de sociale interactie een stuk sterker is op de momenten dat er hardop muziek wordt afgespeeld.

hardop-muziek-luisteren-3

Blaas muziek door je speakers

Op het moment dat muziek hardop afgespeeld werd, kwam in het onderzoek naar voren dat mensen fysiek werden samengebracht. De gemiddelde afstand tussen de bewoners nam met 12% af en het werd blijkbaar één grote, knusse bende. Mensen spendeerde 4,5 uur langer met elkaar dan normaal met muziek.

Zelfs de keukenprinses in iedereen kwam naar boven en mensen begonnen massaal met elkaar te koken. Dit is maar liefst met 33% gestegen. Er werden voor 85% meer mensen over de vloer uitgenodigd, er werd voor 15% meer met elkaar gelachen en voor 18% vaker ‘ik hou van jou gezegd’.

hardop-muziek-luisteren-1

Onder de lakens

Dan nu hetgeen waar iedereen onwijs naar uit heeft zitten kijken; hardop muziek luisteren zorgt voor meer seks. Fantastisch! De stellen hadden 66% meer seks toen er muziek werd gedraaid en 37% lag meer wakker in bed. Kortom: meer muziek door je speakers blazen in de late uurtjes voor meer activiteit onder de lakens.

hardop-muziek-luisteren-2

Total
13
Share