Zou jij GTA V in Virtual Reality aankunnen? Zo ziet het er uit!

Grand Theft Auto V. Ondanks dat het al drie jaar geleden uit kwam, is het het meest besproken spel van het moment. De mogelijkheden zijn eindeloos. Auto jatten, auto pimpen, wapens kopen van handpistool tot volautomatisch. Politie achter je aan? Geen probleem, gewoon keihard gasgeven of even vals spelen door een code in te voeren. Heerlijk om af en toe je frustraties af te reageren in een computerspel. Wat nou als het spel echt zou zijn? Alles wat in het spel gebeurt kan ook in het echt. Natuurlijk onmogelijk, maar de makers van deze video maakte het wel heel realistisch in GTA VR.

GTA VR 2

GTA VR

Het eindresultaat mag er zeker wezen. De hoofdrolspeler in het filmpje krijgt een VR bril thuis gestuurd, genaamd ‘Googel. Tesela. Appel. Verizine.’. Zodra hij de bril opzet bevind hij zich in de wereld van GTA. Hij blijkt in het huis te zijn van GTA fenomeen Trevor. De acteur Steven Ogg, door sommige bekend door bijrollen in o.a. The Walking Dead en Better Call Saul, speelt hem. Niet zo gek dat ze voor dit karakter kozen, Trevor is namelijk het populairste karakter uit het spel. Leuk om te weten is dat Steven in het spel ook de stemacteur is van Trevor! De gelijkenis is groot, dus dat is niet zo gek. Steven speelt als een soort van begeleider van de hoofrolspeler en leert hem over de wereld van GTA VR. Naast heel vreemd is de film ook geniaal. Misschien zelfs een beter dan GTA Real Life van een jaar geleden. Wat jij?

GTA VR

Making of

De ‘making of’ is al op een brute manier gemaakt. Alles is in een week gefilmd, deels in een studio en deels in Los Angeles. Interessant aan het maken is dat de film eerst is nagespeeld in het spel zelf. Op die manier had ze een duidelijk storyboard die als richtlijn zou dienen voor de video. Dit heeft een hoop tijd bespaard. De special effects moesten daarnaast binnen een deadline van twee weken gemaakt worden, wat gezien de video toch goed gelukt is. Voor een film van amper zeven minuten is het op de meest professionele manier gemaakt. Dat betekent, lange dagen en weinig slapen. De film is gemaakt zonder budget en vooral opgezet dankzij enthousiaste vrienden en vrijwilligers.

GTA VR 3

Total
0
Share