Voor in de geruchtenmolen: Netflix haalt GTA naar platform toe

CREDITS: Rockstar

Normaal slaan we de ‘geruchten polonaise’ liever over, maar wanneer het over GTA gaat sluiten we eigenlijk meteen achteraan in de rij. We can’t help it.

Zeker niet wanneer we horen dat Netflix via Netflix Games vermoedelijk een nieuwe GTA-game naar hun platform wilt halen.

Netflix is (volgens betrouwbare bronnen) GTA aan het verleiden

Dat nieuws komt vanuit het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal. Zij melden dat Netflix momenteel in gesprek is met uitgever Take-Two Interactive om een Grand Theft Auto game uit te brengen op het nieuwe Netflix Games platform. Het is ook voor Wall Street Journal nog niet duidelijk of het om een remake van een oude GTA-game gaat of dat er een compleet nieuwe titel voor het platform van Netflix wordt ontwikkeld.

GTA, Voor in de geruchtenmolen: <strong>Netflix haalt GTA naar platform toe</strong>
Foto: Rockstar

Grote uitgaven om games te ontwikkelen

We kijken niet bepaald raar op van het nieuwe gerucht, aangezien Netflix er alles aan doet om games van console-kwaliteit te ontwikkelen. Volgens Jefferies-analist Andrew Uerkwitz heeft het bedrijf momenteel al ruim 1 miljard dollar uitgegeven aan de productie van games op hun platform. Daarnaast is er in de afgelopen maanden een vacature online gekomen voor een regisseur om de eerste big-budget game van het bedrijf te begeleiden. Een GTA-game lijkt dus geen hele gekke optelsom.

Update over GTA 6

Als we dan toch geruchten rondom GTA aan het bespreken zijn, dan wijden we ons ook maar meteen even uit over de updates rondom de status van GTA 6. Zo weten we ondertussen via Audioviser dat Rockstar van plan is om afleveringen van The Joe Rogan Experience op als onderdeel te gebruiken van de radio. Zullen de vrouwen niet heel blij mee zijn. En dat terwijl het hoofdpersonage tijdens de nieuwe game nog wel gespeeld wordt door een vrouw. Beetje tegenstrijdige keuzes Rockstar.

GTA VI
Foto: Rockstar Games

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze updates over de nieuwste games.

Source: