5 Gouden hacks om elke smartphone sneller makenHoe is het toch mogelijk dat ze tegenwoordig schapen kunnen klonen en naar Mars kunnen sturen (mochten ze dat willen), terwijl vrijwel iedere smartphone na 2 jaar ontzettend langzaam wordt? Ik heb misschien wel een idee, maar daar gaan we zelf toch geen verandering in brengen. Daarom hebben we 5 gouden hacks op een rijtje gezet zodat jij altijd een snelle smartphone op zak hebt.

Zo heb jij altijd de snelste smartphone

1. Verwijder zo veel mogelijk onzinnige dingen

Browsers op je telefoon verzamelen gegevens die je moet wissen. Heb je een Android toestel, ga dan naar Chrome, druk op Instellingen > Privacy > Clear browsing data. Op iOS ga je naar Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata. Maar eigenlijk verzamelen alle apps data. Via Android wis je ze via Instellingen > Apps. En kijk ook eens naar Instellingen > Opslagruimte > Cached data. Op iOS zul je de apps moeten herinstalleren.

Of je laat ze gewoon weg, want welke apps heb je eigenlijk nou écht nodig? Daarnaast is het raadzaam om af en toe Whatsapp-gesprekken te verwijderen en daarmee ook de data die verstuurd is. En last but not least: is het per se nodig om 1.800 foto’s op je telefoon te hebben staan?

Langzame iphone

2. Zet je foto’s in the cloud

Kijk je dit terwijl je naar een iPhone aan het staren bent, dan heb je in dit geval geluk. Je smartphone is namelijk langzaam omdat hij waarschijnlijk te vol zit. Je kunt ontzettend veel ruimte besparen door je foto’s in iCloud of Google Photo’s op te slaan.

Met iCloud kun je via je iPhone heel snel foto’s downloaden en bekijken. Het kost je misschien wat internet en je zal je iCloud bij veelvuldig gebruik moeten upgraden naar 50gb (à 99ct per maand), maar dan heb je wel een lekker snelle telefoon. Dit is je fix: Instellingen > iCloud > Opslag > Wijzig opslagabonnement > op 50gb of meer zetten. Daarna: Instellingen > iCloud > Foto’s > Optimaliseer iPhone-opslag.

Een andere slimme oplossing is Google Photos, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over te weinig opslagruimte op je telefoon. Je kunt namelijk onbeperkt foto’s online opslaan en de back-up die je maakt is van zeer hoge kwaliteit. Je vindt Google Photos gewoon in de Appstore en Google Play, dus ook voor Android toestellen.

3. Doe niet altijd de update

Is je telefoon 3 jaar of ouder, doe dan geen update, het maakt ‘m alleen maar langzamer. De software gaat namelijk vooruit, maar je hardware is op een gegeven moment niet meer gemaakt om het te kunnen draaien. Vóór deze drie jaar is het wel altijd aan te raden om je telefoon up to date te houden. Het is meestal namelijk een verbetering van de systeemprestaties en helpt het dichten van beveiligingslekken.

4. Doe een (hard) reset

Is je telefoon nog niet zo oud, maar wel al te langzaam naar jouw zin? Start ‘m dan eens opnieuw op. Achtergrondprocessen zullen worden stopgezet en worden opnieuw gestart. Er komt meer werkgeheugen vrij waardoor hij sneller wordt.

Vooral bij iPhones is het aan te raden om soms een hard reset te doen. Maak een back-up op je laptop of in iCloud en zet je telefoon terug naar de fabrieksinstellingen. Daarna zet je je reservekopie terug en je zult zien dat je telefoon weer een stuk sneller is.

5. Wissel heel simpel van telefoon

Als er geen andere oplossing is, óf je wilt gewoon het snelste van het snelste hebben: dan ga je toch voor een nieuwe telefoon. Dat kan tegenwoordig zelfs als je abonnement nog helemaal niet afgelopen is. We moeten heel eerlijk zijn dat de nieuwe abonnementen van Vodafone heel chill zijn. Je zit namelijk niet meer vast aan de jaren waarvoor je het abonnement hebt afgesloten. Je kunt vanaf 4 maanden élk moment van telefoon én abonnement wisselen. Je mag je oude telefoon zelfs houden, maar je kan ‘m ook inruilen. Oók als hij kapot is.

Check hier wat de mogelijkheden van Vodafone NEXT zijn.

Langzame smartphone

Total
25
Share