Fotoserie: Patagonie

CREDITS: Arto Marttinen

Ieder mens heeft nu een smak geld over voor een droomreis, maar dat is op dit moment niet echt makkelijk. Tóch moet je wel blijven dromen over betere tijden. Die tijden gaan er zeker wel weer komen. Het toverwoord voor nu is inspiratie. Foto’s van buitenaardse plaatsen waarbij we kunnen wegzwijmelen. En één van die plaatsen is Patagonië.

Deze foto’s bewijzen dat je een keer naar Patagonië MOET

Hoewel Patagonië eigenlijk niet eens echt lijkt, is het toch écht een onderdeel van onze wereld. Het gebied in Zuid-Amerika strekt uit over zowel Chili als Argentinië en werd in 1520 ontdekt door de Portugees Ferdinand Magellaan. Wat voor gevoel moet hij hebben gehad toen hij dit kunststukje van de natuur zag? Hij zal er vast en zeker even stil van zijn geworden.

Nu is het een ideale plek voor schrijvers, ontdekkingsreizigers en avonturiers om te vertoeven. Er wonen weinig mensen in Patagonië, waardoor je alle ruimte en tijd hebt om anders tegen de wereld aan te kijken. Door de enorme leegtes ben je even één met de natuur.

Foto’s zeggen meer dan woorden

Met woorden en zinnen is de schoonheid van Patagonië niet uit te leggen. Foto’s daarentegen wél. Iedereen met een liefde voor moeder natuur krijgt warme gevoelens bij het zien van deze plaatjes. Terwijl je éigenlijk het een keer met je eigen ogen moet zien.

En dat is ook het einddoel van deze fotoserie. Deze foto’s zijn hét bewijs dat jij een keer in je leven Patagonië MOET gaan bezoeken. Het zal geen korte roadtrip worden, dus bereid jezelf goed voor.

Foto’s: Samuel Chenard, Diego Jimenez, Hans-Jürgen Weinhardt, Sam Power, Eric Carlson, Thayran Melo, Man Kwan, Jonas Dücker, Alex Wolo, Wolf Schram, Lia Tzanidaki, Fabien Rousselot, Christopher Burns, Chris Bai, Matias Contreras, Parsing Eye, Agustin Gaute, Jairo Gallegos, Geronimo Giqueaux

Check ook: De schoonheid van Zweden in 15 foto’s