F1-circuit Singapore wordt sicke Call of Duty-map

CREDITS: Screenshot trailer Marina Bay Grand Prix Flythrough - Call of Duty: Modern Warfare II

Gamen op een moordend tempo of gamen en op tempo moorden? Infinity Ward denkt er niet te lang over na en doet het gewoon allebei. Zij brengen de werelden van F1 en Call of Duty namelijk samen in de nieuwe Modern Warfare II. Wij ‘schieten alvast van start’ met the fine details.

Marina Bay is de nieuwe map van Call of Duty

Hoewel F1 en Call of Duty niet bepaald dezelfde werelden zijn, lijken ze daar bij Infinity Ward niks van te willen weten. Het Formule 1-circuit van Singapore, Marina Bay, wordt een nieuwe map in de nieuwe Call of Duty game. Dat werd duidelijk nadat Infinity Ward een trailer dropte. Hierin zien we het circuit van Marina Bay met daarbij een sinister muziekje, fikkende garages en een guur sfeertje rondom de paddock. Misschien dat Masi weer eens een “So not right” beslissing maakte volgens Toto, who knows.

Een logische – en commerciële – keuze

Volgens Infinity Ward zelf was het een logische keuze. De producenten zijn zelfgezegd enorme fans van de sport en de sfeer van het circuit past binnen het plaatje dat ze voor oog hebben met de nieuwe Modern Warfare II. Tja, allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het ook gewoon om dikke pesos natuurlijk. De commerciële motieven lijken dan ook zeker een grote rol te hebben gespeeld. Sinds ‘Drive to Survive’ en het legendarische 2021-seizoen is de F1-sport populairder dan ooit, geef Infinity Ward dan maar eens ongelijk.

Wanneer is de nieuwe Call of Duty te spelen?

Heel lang hoeven we niet meer te wachten op Modern Warfare II. Op 16 september wordt de bètaversie al gedropt en op 28 oktober zal het spel voor iedereen te spelen zijn. Of het dus op de baan is of achter de game set-up, vanaf dan kunnen de 22 coureurs elkaar he-le-maal afslachten op het circuit. Voor nu kan jij jezelf even opwarmen met de dikke trailer van Infinity Ward.

Source:
Call of Duty - Infinity Ward