De beste films van Emma Stone

Vandaag: de beste films van Emma Stone. Emily Jean Stone is haar volledige naam, maar wij mogen Emma zeggen. Vinden we. De bloedmooie actrice uit Arizona is inmiddels in het bezit van een Oscar en een Golden Globe, die ze binnen sleepte met haar hoofdrol in La La Land. Voordat ze deze in de wacht sleepte werd ze al eens eerder genomineerd, maar toen mocht ze helaas niet naar voren komen.

De beste films van Emma Stone

Op dit moment is Emma bezig met nieuwe films waaronder Cruella en Zombieland: Double Tap. Maar die laten we nog even achterwege in deze lijst. Wij zijn niet tot een unanieme top 10 gekomen. Voor ons is iedere film waarin we in de ogen van Stone kunnen kijken een toppertje, maar onze vrienden van IMDb hebben verder gekeken dan haar mooie kijkers. Hier staan ze op een rijtje!

1.The Help

De film speelt zich af in de 1960s waarin Skeeter terugkeert na haar studie, met het doel om schrijfster te worden. In die tijd is het hebben van een donkere huisvrouw nog heel normaal. Ze zet het leven van haar vriendinnen en de rest van het in Mississippi gelegen dorp, op zijn kop wanneer ze een boek schrijft over het leven van de donkere huisvrouwen. Gaandeweg worden nieuwe vriendschappen gevormd en oude verbroken.

2. La La Land

In de film La La Land speelt Emma Stone serveerster Mia die een droom heeft om actrice te worden. Ondanks ontelbare audities heeft ze geen succes. Jazz pianist Sebastiaan droomt van een eigen club. Gaandeweg blijven ze elkaar ontmoeten, maar hun carrièredrift duwt ze uit elkaar. Tot vijf jaar later…

3. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

In de film Birdman of beter bekend als Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) is Riggan Thomson een gestrande filmster. Vroeger speelde hij superheld Birdman, maar inmiddels is hij vergeten door het grote publiek. En kampt hij met ego- en familie-problemen. Om zijn hachje te redden werkt hij mee aan het Broadway toneelstuk What we talk about when we talk about love. Vooral het film- en montagewerk van deze (beetje vreemde) film is heel tof!

4. The Favourite

The Favourite speelt zich af n de achttiende eeuw waarin Emma Stone de rol speelt van kamermeisje Abigail Hill. Ze wordt aangenomen als dienstmeisje van de Engelse koningin die op dat moment in oorlog is met Frankrijk. Lady Sarah is niet blij met de goede band die Abigail en koningin Anne opbouwen en probeert hier een stokje voor te steken.

5. Superbad

Evan en Seth zijn beste vrienden en zijn bij de laatste weken van de middelbare school aangekomen. Normaal worden ze steenhard genegeerd door de coole kids, maar daar gaan ze iets aan doen. Samen met hun nerd vriend Fogell proberen ze twee meisjes, Jules en Becca zo ver te krijgen om hun seksleven alvast een boost te geven voordat ze gaan studeren.

Een classic!

6. Zombieland

Dit vinden wij persoonlijk een van de beste films van Emma Stone. In de film Zombieland probeert een verlegen student de zombie apocalypse te overleven door zich te houden aan zijn 30 regels. Regels zijn onder andere: look in the back seat en double-tap. Onderweg naar zijn ouders in Ohio ontmoet hij een doorgeslagen redneck die op zoek is naar de laatste twinkie. Samen gaan ze op weg en ontmoeten ze twee zusjes die op weg zijn naar een attractiepark. De oudste van de twee zusjes is behoorlijk leuk en daarmee wellicht vergooid de student regel nummer 31.

7. Crazy, Stupid, Love.

In deze romantische komedie wordt Cal Weaver bedrogen door zijn vrouw Emily, ze is vreemdgegaan met een collega. Wanneer Cal een eigen flat heeft, gaat hij regelmatig de kroeg in maar zonder veel succes. Hij ontmoet in de kroeg Jacob Palmer. Dit is een succesvolle rokkenjager en hij besluit Cal onder zijn hoede te nemen. Na een aantal mislukte onenightstands ontmoet Cal Hannah die door Emma Stone wordt gespeeld. Met Hannah krijgt Cal een relatie. Wat volgt moet je maar zien in de film!

8. Easy A

In de film Easy A speelt Emma Olive Penderghast. Ze liegt over een date die ze zou hebben met een onbekende jongen en verpest daarmee haar reputatie op school. Door haar vriend Brandon een dienst te bewijzen krijgt ze echter een hele nieuwe reputatie en daarmee heel wat aanzien van anderen. Maar of je daar blij mee moet zijn.

9. The Amazing Spiderman

Peter Parker wordt tijdens zijn stage bij Oscorp gebeten door een genetisch gemodificeerde spin. Hij ontwikkelde hierdoor superkrachten. Door zijn gesprek met Dr. Connors komt hij erachter dat zijn vader en hij samen werken om het regeneratieve vermogen van reptielen over te dragen op mensen. Wanneer Peters om wordt gedood door een overvaller begint zijn carrière als Spiderman en rekent hij af met criminelen. Maar of iedereen daar zo blij mee is…

10. Gangster squad

Het is 1949 en Mickey Cohen heeft zich gesetteld in Los Angelos. Zijn doel is daarbij om alles in de stad te controleren. Hij heeft daarvoor iedere rechter en agent in de stad omgekocht. Sergeant John O’Mara is echter niet om te kopen. Deze voormalige tweede wereldoorlog soldaat is van plan zich te settelen in Los Angelos met zijn familie. Een speciale unit wordt samengesteld met O’Mara aan het roer om Cohen op zijn knieën te krijgen.