Kijkvoer: elke ‘fuck’ uit alle Tarantino-films

CREDITS: Pulp Fiction | MiraMax

The Man, The Myth, The Legend: Quentin ‘fuck’ Tarantino. Je kan zeggen van deze man wat je wil, maar hij is een baas. Een eindbaas. Bewijs maar dat we ongelijk hebben… Elke film die hij heeft geregisseerd is een feest. De expliciete geweldsscènes die hij maakt zijn uit de kunst. Dat weet hij, dat weten wij en dat weet heel de film scene.

Elke ‘fuck’ uit alle Tarantino-films

Liefhebbers genieten van zijn cinematografie met ongekend veel verwijzingen naar eerdere films. Mede daardoor heeft Quentin twee Oscars binnengesleept. In 1995 met Pulp Fiction voor het ‘Beste Originele Scenario’ en in 2013 dezelfde Oscar met Django Unchained. De laatstgenoemde film was trouwens een fenomenaal succesnummer, want ook Christoph Waltz kreeg ook een Oscar (Beste Mannelijk Bijrol).

Sinds ’87, het jaar van My Best Friend’s Birthday, brengt hij ook graag het woord ‘fuck’ aan de man. De regisseur, acteur en scenarioschrijver vindt het héérlijk om ‘fuck’ te laten horen. Tarantino heeft vaak zelf het heft in handen genomen als acteur, maar hij legt het scheldwoord nóg vaker in de mond van anderen. Ergens ook logisch, want schelden blijkt een teken van intelligentie te zijn.

Check ook: Ode aan Tarantino en Christoph Waltz’ personage ‘Hans Landa’

Tarantino
Foto: Pulp Fiction | MiraMax

Fan maakt video

Dat Tarantino goed gaat op ’t woord ‘fuck’ is algemeen bekend. Toch hebben wij er nooit aan gedacht om al zijn ‘fucks’ in één video te laten zien. Des te fijner is het dat sommige liefhebbers met veel tijd daar wél aan toekomen. In deze video van 27 minuten komt elke ‘fuck’ uit alle Tarantino-films voorbij.

En ja, we weten het… je ziet de films The Hateful Eight en Once Upon a Time in Hollywood niet terug. De fan maakte de film in 2015. Tóch vinden wij het de moeite waard om het met je te delen. Eerlijk is eerlijk: hij/zij heeft er namelijk ook veel moeite ingestoken. Om je tegemoet te komen hebben we de scène van Leonardo DiCaprio als Rick Dalton eronder toegevoegd. Binnen anderhalve minuut flipt Leo helemaal de pan uit en zegt hij ontiegelijk vaak het woord ‘fuck’. Die mag je van ons bij het totaalaantal tellen.

Video Leonardo DiCaprio als Rick Dalton