Dune Part II is nu al bevestigd, en dat is heel lekker nieuws

CREDITS: Warner Bros. Pictures - Filmdepot

Succesnummers zijn voor herhaling vatbaar. Een vervolg kan vaak twee kanten op: soms wordt de plank misgeslagen, soms is het tweede deel nóg beter. Warner Bros. voor de nieuwe topfilm Dune in ieder geval goede hoop voor de tweede categorie. Samen met Legendary Pictures en de regisseur van de sciencefictionfilm heeft het team bevestigd dat deel II eraan komt. Er zelfs al een releasedatum bekendgemaakt, 20 oktober 2023.

Dune deel 2 komt ook

Regisseur Denis Villenueve weet het al een tijdje zeker: Dune moest in twee delen gefilmd worden. Alleen de beste man kreeg nog geen groen licht van de studio’s. Nu is het stoplicht wel versprongen naar groen, en kan hij aan de slag.

Dune deel 2, Dune Part II is nu al bevestigd, en dat is heel lekker nieuws
Foto: Warner Bros. Pictures – Filmdepot

Verhaal Dune

Dune is een verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Frank Herbert. Het openingsweekend was een fenomenaal succes. Wereldwijd heeft is de film booming in de bioscopen én online op HBO Max. En dat is knap als een film tegelijk te streamen en in de bios te zien is.

Dune speelt zich af in de toekomst die je eigenlijk nog niet wil kennen. In de boekenreeks is het heelal volledig in handen van een aantal hoge piefen van verschillende planeten en één veel te machtige keizer. Het verhaal draait om Paul Atreides die naar de woestijnplaneet Dune vertrekt. Daar is namelijk de meest waardevolle stof van het universum te vinden. De stof (Spice) maakt hyperruimtereizen mogelijk. Maar ja het mijnen daarvan heeft natuurlijk veel meer voeten in aarde dan eigenlijk gewenst.

Dune deel 2, Dune Part II is nu al bevestigd, en dat is heel lekker nieuws
Foto: Warner Bros. Pictures – Filmdepot

Officiële filmomschrijving: 

‘De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.’

De cast van Dune is indrukwekkend te noemen. In de hoofdrollen zien we namelijk namen als Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac en Stellan Skarsgård. Regisseur Denis Villeneuve kan in ieder geval niet wachten: “I just received news from Legendary that we are officially moving forward with Dune: Part Two.” En wij natuurlijk ook niet.