Dragon Ball en Walt Disney werken samen aan live-action film!

CREDITS: TOEI Animation | Dragon Ball Z

Disney weet al jarenlang verschillende iconische tekenfilms compleet uit te melken, door er live-action remakes van te produceren. En ze weten wel waarom ze het doen. Het levert ze namelijk een fortuin op! The Lion King, Aladdin en Jungle book gingen al voor. Nu is ook Dragon Ball aan de beurt!

Dragon Ball en Disney, gaat dat wel samen?

Disney heeft nu met Disney+ een nieuwe platform om nog verder te vullen. De iconische tekenfilms raken inmiddels op en het is tijd voor wat nieuws. De Walt Disney Company heeft nu een nieuw olieveld gevonden om leeg te kunnen trekken. Dat olieveld noemt men Anime.

Japanse kaskrakers als Pokémon en Dragon Ball zijn niet alleen populair in het land van de opkomende zon. Maar ook ver daarbuiten. Zo ook in Nederland. Hier zijn ze de kreten en scenes uit Dragon Ball Z nog lang niet vergeten. Zo’n stukje jeugdsentiment is natuurlijk de perfecte kapstok om nog een extra jasje bij te hangen.

Live action Dragon Ball

Bij Dragon Ball denk je eigenlijk niet gelijk aan Disney. Toch werd er afgelopen maand gefluisterd over het feit dat Disney in het geheim een film aan het maken is. We mogen hopen ze het beter aanpakken dan Dragon Ball Evolution. Deze live-action laten toch de meesten in de doofpot zitten. Nu Disney de filmrechten heeft door overname van Fox, staat ze vrij weinig in de weg!

Het blijft echter niet bij een loos gerucht. Daniel Richtman een bekende insider lijkt namelijk meer te weten. En daarmee komt het nieuws uit meerdere hoeken. Dus je kunt er steeds meer vanuit gaan dat er een nieuwe film komt! Naar verluidt is er een groot budget vrijgemaakt en is de cast volledig Aziatisch. De film zou de eerste ark in Dragon Ball Z coveren.

Mee met de big boys

Het idee van Disney is om er een enorme franchise mee op te zetten. Dus in de voetsporen van Marvel en Star Wars treden is het eigenlijke doel. Het vaker mislukt, maar met de juiste skills, kennis en een containerschip vol geld is het haalbaar!

Bij Disney weten ze ook wel dat ze nu al goud in handen hebben met de overname van Fox. Maar we mogen hopen dat ze van de onderstaande trailer geleerd hebben, hoe het vooral niet moet!

 

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…