De voor- en nadelen van het dragen van oortjes

Waar je ook bent, oortjes zijn the real deal. In alle geuren en kleuren zijn ze te vinden om de dag te trotseren met de favoriete bangers. Muziek in de oren en in alle rust van A naar B verplaatsen. Helaas komen er naast de voordelen ook de nodige nadelige effecten kijken bij onze favoriete gadget.

Oortjes niet meer weg te denken

Op elke hoek is het moderne straatbeeld te zien. Man of vrouw. Jong of oud. Tegenwoordig gaat men de deur niet meer uit zonder de oortjes in te ploppen. Ook het fenomeen ‘de podcast‘ weet zijn weg tot de oor van mening mens te vinden.

Huawei FreeBuds Pro en Watch GT2

Om relaxed en ongestoord de dag door te komen lijken de oortjes haast wel dé uitvinding van de eeuw. Koptelefoons werden vervangen door dunne draden, terwijl draadloze AirPods vandaag de dag dienst uitmaken. Hoe lekker ook die beats in je oren klinken, heb elk voordeel ook zijn nadeel. Om voortaan niet alleen muziek tussen je oren te knopen is het wel zo verstandig de juiste kennis erbij te stoppen.

We zetten het op een rijtje voor je:

Voordelen

  • Muziek luisteren is goed voor je humeur. Jij zit immers achter de knoppen, waardoor je favoriete nummers zorgen voor een vrolijk en lekker gevoel.
  • Met de juiste beats in je oren kan muziek zorgen voor een kalmerend gevoel. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die muziek luisteren minder stress of angst ervaren. Playlist aan, mindset onder controle en you’re good to go.
  • Oortjes zijn niet alleen je eigen beste vriend. Ook je omgeving zal je dankbaar zijn. Ondanks dat het een afgezonderd beeld afgeeft zal niemand hinder hoeven te ervaren van jouw favoriete genre. Zo blijft iedereen calma in zijn eigen focus terwijl jij kan jammen op de beats.
  • Muziek maakt je creatiever. Ideaal tijdens het werk om de nodige werkzaamheden op een productieve dag van je to-do list af te kunnen strepen. Met een beter presterend brein houdt niets je meer tegen je oortjes bij de hand te nemen.

, De <strong>voor- en nadelen</strong> van het dragen van oortjes

Nadelen

  • Oortjes gaan gepaard met een plekkie in je oren. Echter ontsnappen de nodige klanken zich aan de verkeerde kant. Hierdoor bestaat al gauw de kans en het gevolg het volumeknopje een draai in opwaartse sferen te geven. Doordat je zo lekker in het nummer zit gedoken heb je haast niet door hoe hard het volume eigenlijk staat. Het laatste wat je wil is met een piep in de oren door het leven gaan. Ook een gehoorapparaat is niet jé van hét als cadeau op je veertigste verjaardag. Opletten met die volumeknop, dus.
  • Tja, als je oortjes in hebt, sluit je jezelf af. Terwijl jij met je oortjes focust op de vibes gaat de nodige chaos om je heen. Die collega die je iets wilde vertellen, loeiende sirenes en tal van toeters en bellen proberen je waarschijnlijk niet voor niets waarschuwen. Probeer ook met oortjes in op de omgeving te letten.
  • Tuurlijk, het leven wordt steeds duurder. Zeker als kind lief zijn opwachting heeft gemaakt in het leven. Maar de ziekste en nieuwste oortjes kopen is een luxe waardoor je excuus hier niet toegelaten zal worden. De prijzen van deze elektronische beestjes worden steeds duurder naarmate de kwaliteit ook de spirit te pakken heeft. Vandaar neemt het onschuldig luisteren van muziek onopgemerkt toch een hap uit de rekening. Zeker doordat je de tegenwoordig kleine oortjes zo laat vallen of kwijtraakt. Zonde van je centen. Check dus welk écht bij jou passen en wat je nodig hebt.

, De <strong>voor- en nadelen</strong> van het dragen van oortjes